• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z patizonu
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka z patizonu

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 39
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g patizony oloupaný, vydlabaný
    • 1
      ks cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 4
      stroužek česnek 3 -
    • 200
      g anglická slanina , klobása nebo mleté maso mix, cca
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika plná
    • 1
      lžíce hladká mouka plná
    • majoránka dle chuti
    • drcený kmín dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      l vývar dle požadované hustoty, cca

Postup přípravy receptu

1
Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo mleté maso, které dále smažíme. Po osmažení přisypeme kmín, papriku, jemně nasekaný česnek, pepř. Vše necháme rozvonět a poté zaprášíme moukou, kterou též necháme se vším krátce osmažit.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přisypeme kostičky patizonu, promícháme, přilijeme vývar, osolíme dle chuti a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí patizonu doměkka a krátce před koncem vaření dochutíme majoránkou, případně ještě solí a pepřem dle chuti.
3
Před podáváním můžeme dozdobit čerstvě nasekanou celerovou nebo petrželovou natí a dle chuti podávat s čerstvým pečivem či chlebem.

RADA: VIDEO, jak na vydatný brokolicový krém!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z václavek

Gulášová polévka z václavek

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Gulášová
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Majoránka Mletá sladká paprika Patizony Pepř mletý Sádlo Vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

20
Zapečené brambory s kuřecím masem
Zapečené brambory s…
20
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Mřížkový koláč naší babi
Mřížkový koláč naší babi
15
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařená strouhaná…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Gulášová polévka z hlívy s ovesnými vločkami
Gulášová polévka z hlívy s ovesnými…
Gulášová polévka z kuřecích žaludků
Gulášová polévka z kuřecích žaludků
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z předního hovězího masa
Gulášová polévka z předního hovězího…
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gurmánská krkovička
Gurmánská krkovička
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z patizonu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact