• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka po anglicku
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka po anglicku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka po anglicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l voda
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks klobása
    • olej nebo máslo
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • cukr !!!

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme. Doporučuji hlídat a nenechat dojít až do zlatova (jinak by se mohla připálit během další přípravy).
2
Přidáme po chvíli na kostičky nakrájené brambory a na kolečka klobásu. Celou tuhle směs trochu prosmažíme (5 min.). Během smažení přidáme lžíci papriky, menší lžíci soli a pepře.
3
Zhruba po 3-5 minutách zalijeme danou směs vodou, přidáme majoránku a necháme vařit, až jsou brambory měkké. Poté zahustíme moukou podle libosti, někdo má rád hustou jiný naopak řidší.
4
A teď na závěr přichází na řadu velice zajímavá inovace, kterou mě naučili v Anglii a velice se mi zalíbila a také mým přátelům. Tato inovace spočívá v tom, že je třeba přidat 3 velké lžíce cukru krystal a vařit do rozpuštění. Nebojte se, s cukrem není třeba šetřit.
5
Zní to velice exoticky, ale chuť je přímo labužnická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kokees | 14. 11. 2018 14:09

    Tedy - vzhledem k jednoduchosti receptu slušný výsledek. Až na ten cukr. Sorry, ale před jeho přidáním to chutnalo výrazně líp. Asi nerozumím anglickým chutím, ale tentokrát to vylévám :(

  • Ota | 29. 12. 2014 11:41

    Já si dal do hrnečku trochu gulášové pol a přisladil ještě že tak ztráta nepatrná to není na mě tato anglická chuť v gulášovce musím mít česnek kmín trochu pálivé papriky sladké sůl atd. :-|

  • Pepa | 18. 12. 2014 13:17

    Nedalo mi to, a s tím cukrem jsem to musel zkusit :-D a byla to s**** na vylití do WC :-$ Moje chyba měl jsem si to zkusit vedle v nějaké malém kastrolu..

  • Andrea Korandova | 10. 2. 2013 19:56

    Ja ziji v anglii us 8 let, take dneska bude mit muj anglicky pritel ceskou gulasovku po anglicku s cukrem. :)'

  • Táňa K. | 9. 8. 2008 20:46

    Ačkoliv nejsem autorka tohoto receptu, musím říct, že cukr do gulášové, frankfurtské a podobných polévek mě naučila maminka už jako malou holku. Dodá tomu opravdu vynikající vyváženou chuť. Ale množství se musí umět vychytat. Tři lžíce cukru na dva litry polévky jsou dost. Já bych na toto množství dala tak 1/2 - 1 polévkovou lžíci. Vyzkoušet si to ovšem musí každý sám. Já jsem totiž milovnice anglické kuchyně, zejména pak anglických sladkostí, tudíž nejsem nestranná.:-)

  • Oldřich Gargulák | 9. 8. 2008 14:59

    Asi nejde o vtip, ale zas taková hrůza to není. A pověst ostrovní kuchyně stejně už nemůže být horší.

  • ladislava staffenová | 9. 8. 2008 14:40

    Souhlasím s Oldřichem - ten poměr surovin ...a s tím cukrem, no pokud to bylo míněno vážně ten recept jako celek,tak dobrou chuť.Ale nakonec jsou daleko nezvyklejší varianty jídel.

  • Oldřich Gargulák | 9. 8. 2008 14:24

    Ač sladím kde co, vč. KVĚTÁKU S KAKAEM, zde jsem se zachoval ostražitě a vařil ve dvou hrncích. Už od pohledu je ingrediencí na 2L málo (pominu-li, že vypadla paprika). Kvalita produktu je dána kvalitou uzeniny. 1 velká lžíce (asi totéž co PL) se s k o r o nepozná, 2PL je o fous více než akorát, 3PL je jako rajská polévka álla tchýně. V malém jsem to zkusil srazit octem - je to jedlé, ale asi by vám nikdo nevěřil, že mu necpete zkyslou polévku! Že by Angláni neznali česnek? Rozhodně jím nešetřit. Resumé: v mrazáku mám 3L Frankfurtské polévky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Oběd Smažení Vaření Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Hladká mouka Klobása Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Feferonový salát

Feferonový salát

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

63
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
24
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
21
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Zemřel DJ Tráva (†60): Co prozradilo parte? Fanoušci jsou překvapení...

Zemřel DJ Tráva (†60): Co prozradilo parte? Fanoušci jsou překvapení...

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Gulášová polévka s mletým masem a…
Gulášová polévka s mrkví
Gulášová polévka s mrkví
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka po anglicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact