• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Guláš z divočáka (kančí guláš)
Napište svůj komentář k receptu

Guláš z divočáka (kančí guláš)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 263
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Kančí guláš je právem považován za krále všech gulášů. Intenzivní chuť zvěřiny doplňuje aromatické divoké koření, křehké maso v tmavé omáčce se doslova rozplývá na jazyku. Vychutnat si ho můžete s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 3
      dl hovězí vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • kmín
    • 2
      dl pivo
    • mletá paprika
    • tmavá jíška
    • 4
      ks jalovec
    • olej
    • provensálské koření
    • 500
      g kančí maso
    • 1
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
V tlakáči si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka dohněda, přidáme nakrájené maso na kostky a přidáme všechno koření a bylinky.

RADA: Jak správně nakrájet cibuli jednoduše a bez slz

2
Až se maso zatáhne a rozvoní, přihodíme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit.

RADA: Upečte si křupavé italské pečivo k víkendové snídani

3
Přilijeme pivo a chvilku povaříme a trošku zredukujeme. Poté zalijeme vývarem a vaříme 25-30 minut v tlakáči (v hrnci cca 1,5 hodiny). Záleží na velikosti kousků masa. Ve finále zahustíme jíškou.
4
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ KANČÍHO GULÁŠE: Častou chybou je, že se mletá paprika přidá do hrnce na příliš rozpálený tuk, nebo se cibulka orestuje dočerna místo dozlatova. Spálená paprika nevratně zhořkne a zkazí chuť celého jídla. Stejný problém nastane u spálené cibulky. Cibuli proto restujte na mírném plameni pomalu a trpělivě, dokud nezíská sytě zlatavou až nahnědlou barvu. Musí zesládnout, ne zhořknout. Papriku přidávejte vždy až poté, co hrnec odstavíte z plamene. Na horkém (ale ne vařícím) základu ji jen krátce – pár sekund – promíchejte, aby se rozvoněla.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Nešetřete cibulí. Pro guláš platí pravidlo, že objemově by mělo být cibule skoro stejně jako masa. Právě pomalu rozdušená cibule je prvním a nejdůležitějším zahušťovadlem. Maso můžete také den předem namarinovat. V misce ho promíchejte s nahrubo drceným kořením (jalovec, nové koření, pepř) a přidejte pár lžic oleje. Přikryjte a nechte v lednici marinovat přes noc. Před opékáním maso z marinády vyjměte a osušte. Hotový guláš je nejlepší rozleželý, druhý až třetí den. Uchovávejte ho v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí guláš

Kančí guláš

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blekoslav | 13. 10. 2020 18:11

    Parádička ? ;)

  • Je Ivana | 7. 12. 2019 14:19

    Vynikající!!!

  • pompo | 29. 4. 2017 12:24

    není tam málo vody?

  • anrew | 1. 4. 2017 13:00

    jakekoliv,neplytval bych plzni,nejake obyc 10 ° =-O

  • Zdenka A. | 26. 2. 2017 13:51

    Výborný guláš. Nemá chybu!!! ;-)

  • Eli | 14. 1. 2017 10:49

    výborný recept!!! úžasné! mnam! <3

  • Naďa | 8. 1. 2017 17:18

    jiný recept na kančí guláš nepoužívám...opravdu chválím,mňamka O:-) ....právě ho jdu opět udělat, sice to dnes zkusím ze srnčího,tak snad to bude stejně úžasné...děkuji :-)

  • Nikola | 8. 1. 2017 12:06

    Prosím vás, jaké pivo mám na ten guláš použít?

  • anevanu | 11. 8. 2016 16:21

    Pokud sháníte jakoukoliv zvěřinu doporučuji internetový obchod Šumavská zvěřina.Zvěřina vám přijde perfektně zabalená v polystyrenovém chladicím boxu dokonale uzavřená nahoře i dole plát ledu i s teploměrem.Maso je odblaněné připravené na úžasné vaření.Já si objednala celkem za dva tisíce a nelituji teď jen hledám skvělý receptíky

  • Pavel Kadeřávek | 2. 8. 2016 23:29

    Recept nelze vytisknout !!! :-( :-(

  • Valerie | 3. 1. 2016 18:48

    Výborný recept, na vaření v hrnci stačila hodina místo hodiny a půl, byl vynikající :-)

  • Petr | 17. 10. 2015 10:03

    jedním slovem tlakáč

  • Fiktik | 27. 9. 2015 13:28

    Vynikající záležitost. Moc děkuji za recept!

  • Fiktik | 27. 9. 2015 13:28

    Vynikající záležitost. Moc děkuji za recept!

  • káč | 2. 9. 2015 12:14

    Bomba gulášek.. :) Vařím ho v normálním hrnci, takže ho dělám dlouho, ale stojí to za to ;) Přidávám k masíčku, celkově vždy ke zvěřině přidávám anglickou slaninu, je to chutnější, zjemní to tu chuť tej zvěřiny. ;) :-P

  • Karel | 11. 4. 2015 13:47

    říká se tlakový hrnec

  • Good Venison s.r.o. | 4. 7. 2014 13:16

    Nově otevřený internetový obchod se zvěřinovým masem nabízí akční ceny masa včetně dopravy po celé Praze. Good Venison s.r.o. eshop.goodvenison.cz

  • ket | 2. 3. 2014 10:11

    Báječný recept, gulášek byl v mžiku pryč :-* .Děkuji za recept ,uložím si ho ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Ostatní Zvěřina Únor Březen Oběd Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Hořčice plnotučná Hovězí vývar Jalovec Kančí maso Kmín Máslo Mletá paprika Nové koření Olej Pepř mletý Pivo Provensálské koření Rajský protlak Sůl Tmavá jíška
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

75
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánové plátky se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Rapper Marpo (40) kápl božskou: Utajené zásnuby s Lenny?

Rapper Marpo (40) kápl božskou: Utajené zásnuby s Lenny?

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v papiňáku
Guláš v papiňáku
Guláš z červené řepy II.
Guláš z červené řepy II.
Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
  • Recepty.cz
  • Guláš z divočáka (kančí guláš)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact