• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Guláš speciál
Napište svůj komentář k receptu

Guláš speciál

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš speciál
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg hovězí maso
    • 2
      ks cibule
    • 12
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce maggi
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička oregáno
    • cukr
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      pivo

Postup přípravy receptu

1
Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi, worchestrovou a sojovou omáčku, kari, sladkou papriku, sůl a oregano. Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice.
2
Druhý den rozpálíme v kastrolu 3 lžíce sádla a přidáme směs. Za občasného míchání vysmahneme. Přidáme kosku cukru a necháme zkaramelizovat. Pak zalijeme pivem a znovu vysmahneme. Zalijeme vodou a doděláme jako běžný guláš včetně zahuštění. Maso můžeme použít i vepřové s kuřecím jako na minutkový guláš.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Volská oka speciál

Volská oka speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka | 28. 10. 2011 08:40

    No jo, gulas se musi obcas zamichat, ale i pro pripalenej je uzdraveni... Prilit mleko a povarit ...:)

  • Milan | 24. 2. 2011 12:52

    Na ho*no :-( Podlel jsem to vodou a dal na 30min varit a pak k tomu dojdu a ono se to pripalilo ...Gulas v p*deli ! =-O :-S

  • Frantisek Krejcir | 17. 2. 2009 21:12

    jdu do toho,bude to muj prvni gulasch,ale nebojim se a jdu do toho...jsem spis na hodne ridke gulasche,takze to asi nezahustim,teda bude se videt... Ale jak rikam,uz jsem to nalozil a jdu do toho... :)

  • Blažena Halušková | 24. 2. 2007 13:03

    Pro Naďu - když se "nepřihlásíš" a napíšeš komentář, vyjede podpis "Anonym". Už se mi to také jednou stalo.... Když hodnotíš známkou, tak tě to tam nepustí, ale do komentářů ano. Měj se hezky.

  • Jiří Penzeš | 22. 2. 2007 16:32

    Dobrý den,# # ideální je svařit 1,5 l vody a zalít horkou vodou a vařit až maso změkne. Pokud# máte papiňák tak po zalití cca 30 minut a máte to nejlepší a nemusíte nic# zkoušet. Já to tak většinou taky dělám. # # Přeju dobrou chuť# # ps: pokud byste ještě něco potřebovala tak rád poradím# # Ještě bych Vám doporučil vyzkoušet zelí s masem na párty což je taky velice# chutné a nenáročné na přípravu# # # Zdraví J. Penzeš PS máte plný mailbox #

  • Petra | 21. 2. 2007 16:19

    nemohl by mi nekdo prosim poradit jak postupovat pote co se vysmahne to pivo? jsem kucharka amaterka, takze gulas budu delat uplne poprve tudiz rada jako dodelat jako bezny gulas mi nic nerika, tak prosim jestli se nekdo slituje a napise mi do mailu presny postup budu moc vdecna. Diky Petra { Caira@seznam.cz}

  • monika novotná | 20. 5. 2006 16:28

    Skvělé,manžel si pochvaloval,píšu jedna!

  • Zuzana Wiesnerová | 11. 11. 2005 06:32

    Přidávám se ke chvále. Guláš je fantastický. Už jsem ho dělala 2x a rodina se olizovala. Chystám se ho vařit v sobotu a už se na něho moc těším. Zuzana

  • Jiří Penzeš | 28. 9. 2005 20:01

    zahuštění se provádí buď hotovou jiškou /tmavou/, nebo chlebem ev. standardne moukou rozkvedlanou ve vlažné vodě, jak je libo

  • Dašek Peter | 19. 7. 2005 17:26

    Drahí bratia.Recept je fantastický ale nemal by sa menovať guláš,aby sme ho -guláš neurazili.Dobrý orig.guláš neobsahuje tie špeciality,ktoré uvádzate ale jestli je to fiaker guláš ala ôsterreich je tam korenie základné pivom podlievané trocha,kmín,č.korenie,cesnak,o´paprika -čili a velmi málo vody.Maďarský guláš-nie ten ,ktorý dostať v každé rešt. obsahuje veľa sladkej a štiplavej papriky,cesnaku,č.korenia a varíme ho na bravčovej masti.Nezahusťujeme múkou lebo ho pokazíme ale zavaríme do neho zemiak-škrob.V každom prípade na kilo hovädzieho mäsa predného alebo krku dáme pol kila cibule,ktoráurobí dobrý základ do guláša.Najbližšie Vám napíšem originálny kotlíkový guláš samozrejme z baraniny-jahňaciny+hov.a bravčové mäso.Prajem Vám dobrú chuť.Ešte pridám,že som jedolveľi dobrý český guláš na v Prahe na Staromestkom námestí bol to Ďábelský guláš na to sa pilo dobré České pivo.

  • Marketa | 13. 6. 2005 08:54

    Fantasticky recept!!! Uz jsem ho varila 2 x a pokazde sklidil uspech. Priznam se, ze jsem dala trochu mene cesneku (asi polovinu) a misto sadla jsem pouzila olivovy olej (sadlo nebylo dostupne), ale i tak moooc dobry.Jenom malinkou poznamku, pro kuchare-zacatecniky by bylo mozna uzitecne napsat vice nez jenom"dodelame jako bezny gulas", ale napsat cely postup. Ja uz mam v kuchyni jakes takes zkusenosti, ale vzpominam na svoje perne zacatky, kdy kazda rada byla dobra.

  • Jiří Penzeš | 26. 2. 2005 10:47

    Samozřejmě, pokud se budu dívat na tento guláš z pohledu nějakého zarytého národního puritána, tak ..... může mít i úsměv na rtech. Ale kdo rád experimentuje a rád poznává nové věci ve vaření tak může najít další alternativu nebo alespoň inspiraci.Samozrějmě pravý guláš dokážu udělat pouze z masa a cibule česneku a maoránky.. A je taky vynikající.PS: zkuste guláš spec.II

  • Naďa | 10. 2. 2005 14:50

    Omlouvám se panu Penzešovi a všem,které jsem snad odradila!Chyba se vloudila a sice veliká,ve formě česneku!Přišla jsem na to,když jsem chystala obyčejné topinky!Koupila jsem sice krásný,leč hnusný česnek.Za syrova vypadá dobře,ale má děsný puch,jako starý sklep.A tím jsem všechno pokazila.Reagovala jsem s horkou hlavou,(taky komentář mého muže:dalo se to sníst,ale víckrát to nevař),proto se omlouvám a guláš ještě jednou zkusím,s lepším česnekem!Dám vědět.A příště počkám,až mi hlava zchladne!

  • Lenka | 10. 2. 2005 13:41

    Naďo, nevím kde se stala chyba,já jsem tento recept na guláš vyzkoušela a je super.Je oblíben i mezi mými přáteli jako večeře při různých oslavách- dobře se na něj pije.

  • Naďa | 6. 2. 2005 12:39

    vloudila se nějaká chybička,já se podepsala..jako anonym nevystupuju,za svým názorem si stojím.

  • Anonym | 6. 2. 2005 11:17

    Myslela jsem si totéž,co cookie a anonym.Vyzkoušela jsem,bohužel,buď jsem postupovala špatně,nebo nepochopila,ale výsledek nic moc.Není nad guláš klasiku.Tento bych nazvala spíš guláš na dlouhé lokte!S ohledem na délku přípravy a množství ingrediencí,jsem očekávala něco super,ale musím říct,že pravověrný Maďar by se za tenhle "guláš" vysmál!

  • Jiří Penzeš | 19. 8. 2004 15:58

    Ta kostka cukru, kterou necháme zkaramelizovat, dává guláši ještě tmavší barvu než by měl normálně.Já ji přidávám do každé tmavé omáčky. A myslým, že i chuťově je jídlo trošku víc pikantnější. Může se použít i 1 lžička krystalu.Zahuštovat takovýto guláš je nejlepší strouhaným chlebem, ale i kupovaná tmavá jižka nebo hladká mouka s vodou je OK.S pivem opatrně, protože pokud je ho víc tak je guláš víc nahořklý.Ale záleží na každém jaké má chutě...

  • Anonym | 15. 8. 2004 10:03

    Recept vypadá zajímavě, určitě vyzkouším. A pivo na podlití bude zřejmě světlé, že?

  • Fidlík | 9. 8. 2004 21:37

    Som gulášový fanda. Recept sa zdá byť zaujímavý. Otázka: Prečo tam ide kocka cukru a prečo a čím sa má zahustiť guláš. Predpokladám, že 10º pivo nie je mimoriadne dôležité, pretože tu (zahraničie) nie je pivo označené stupňami ako v Čechách a na Slovensku, ale obsahom alkoholu (od 4,4 % české, až po 8 % a možno i viac belgické).

  • cookie | 2. 8. 2004 17:59

    Tak tohle zní super, udělám

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hořčice plnotučná Hovězí maso Kari Maggi Oregáno Paprika - sladká Pivo Sádlo Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Krabí pomazánka od Camm

Krabí pomazánka od Camm

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Papriková pasta

Papriková pasta

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

42
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
18
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
18
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové…
18
Jarní závitky
Jarní závitky

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Noční můra Šípa se naplnila! Zdrogovaný host ve Všechnopárty

Noční můra Šípa se naplnila! Zdrogovaný host ve Všechnopárty

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Zemřel Menzelův vojín Čonkin! Bylo mu jen 58 let

Zemřel Menzelův vojín Čonkin! Bylo mu jen 58 let

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Guláš speciál
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact