• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Guláš se smetanou a houbami
Napište svůj komentář k receptu

Guláš se smetanou a houbami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš se smetanou a houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso libové
    • 200
      g šalotka
    • 30
      g sádlo
    • 25
      g hříbky sušené
    • 250
      g lišky čerstvé, mražené nebo naložené ve vlastní šťávě
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g žampiony
    • 4
      ks rajčata
    • 10
      g máslo
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      svazek petrželka

Postup přípravy receptu

1
Hřiby namočíme do 1/4 l vlažné vody (nejlépe přes noc).
2
Na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené maso se šalotkou, dochutíme solí a pepřem. K masu přidáme hřiby i s vodou, ve které byly namočeny. Přilijeme 1/2 l vody, přivedeme k varu, přiryjeme a za občasného míchání dusíme asi 90 minut. Podle potřeby podlijeme vodou, aby se šťáva zcela nevydusila.
3
Žampiony rozkrájíme podle velikosti. Lišky necháme vcelku (naložené necháme okapat a šťávu přilijeme k masu). Rajčata nakrájíme na osminky a odstraníme zrníčka. Na rozehřáté másle houby zprudka opečeme, přidáme rajčata a několik minut dusíme. Tuto směs přimícháme asi 15 minut před koncem vařením ke guláši.
4
Smetanu rozkvedláme s moukou, vmícháme do guláše a povaříme. Osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
5
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Chutná také s brambory či těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a…

Vepřové se smetanou a houbami s rýží

Vepřové se smetanou a houbami s rýží

Chlebová polévka s houbami a smetanou

Chlebová polévka s houbami a smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Doležalová | 30. 8. 2010 12:58

    Výborný recept!!! + tip: původně jsem měla maso naložené na čínu, takže leželo přes noc v koření na čínu......pokrm to krásně provonělo i chuť byla výborná. Doporučuji

  • anton 009 | 5. 7. 2008 14:10

    Velmi zajímavé a dobré ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hříbky Lišky Máslo Pepř mletý Petrželka Rajčata Sádlo Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Vepřové maso Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Dobré špízy

Dobré špízy

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

33
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
33
Kachní prsa ala čína
Kachní prsa ala čína
29
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Játrová nádivka na pekáč
Játrová nádivka na pekáč

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Guláš se smetanou a houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact