• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Guláš bez masa
Napište svůj komentář k receptu

Guláš bez masa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš bez masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      šálek čerstvé houby směs - pokrájené
    • 4
      ks rajčata
    • 4
      ks paprika
    • 4
      ks brambory
    • olej
    • 3
      ks cibule větší
    • 1
      lžička paprika - sladká mletá
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      šálek smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička vegeta

Postup přípravy receptu

1
Osmažíme na oleji jemně pokrájenou cibuli do sklovata, přidáme oprané houby, podusíme a potom přidáme pokrájená rajčata a papriky, brambory na kostičky a koření. Podlijeme vodou -asi 0,5 l. Dusíme pod pokličkou asi 40 minut. Do smetany vmícháme mouku, kterou vlijeme do podušených hub a povaříme ještě asi 15 minut. Dle chuti dosolíme a dochutíme vegetou.
2
Podáváme s chlebem a nebo bramborovými noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Houbové karbanátky bez masa

Houbové karbanátky bez masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 9. 12. 2009 18:28

    Michale, prosím, nekřič na nás.... (na netu se psaní velkými tiskacími písmeny považuje za křik či řev...)

  • michal jakouš | 9. 12. 2009 13:50

    NETVRDÍM ŽE JE TO ŠPATNÝ ALE MOC MY TO NECHUTNALO JE TO TAKOVÉ BEZ CHUTI

  • niobe nightingale | 3. 2. 2009 21:37

    S tou solí je to fakt. Já ale třeba občas místo soli naopak dám jenom vegetu a pak to neni než slaný, ale i trochu "ochucený". Taky bych ráda měla sušenou zeleninu, ale asi by se to u nás "nevyplatilo" a možná jsem taky líná xD Bylinky (i sušené) jsou výborná věc, neni nad domácí ze zahrádky - v těch koupenejch sáčcích jsou snad jenom listy :) ... Tak děkuju za odpověď, myslela jsem, jestli třeba vegeta neodporuje nějakejm košér/vegan... zásadám

  • Tereza J. | 3. 2. 2009 21:23

    niobe, vegetu nepoužívam z niekoľkých dôvodov. 1) až do 70 % z nej ( množstvo sa líši podľa výrobcu, ale pod 60 % som nevidela ) tvorí kuchynská soľ a tú môžem kúpiť podstatne lacnejšie, naviac s prídavkom fluóru a jódu. 2) Zvýrazňovače chuti do jedál nepotrebujem ( E 621 a pod). 3) To, čo by snáď stálo vo vegete zato, je sušená zelenina, lenže tej je tam mizivé percento. Ak použijem vlastnú, je to lacnejšie a dám jej také množstvo, aké kde potrebujem. 4) A to je pre mňa snáď rozhodujúce, jedlá, do ktorých sa použije vegeta, majú jednotnú rovnakú chuť, bez ohľadu nato, čo varíte. Preto používam koreniny a bylinky - bazalku, šalviu, tymián, estragon, majorán... bylinky si pestujem na balkóne. V zime, keď mi dôjdu moje, kúpim. Ale použijem vždy to, čo sa k danému jdedlu hodí. Koreniny majú chuť jedla zvýrazniť, nie mu dať akúsi univerzálnu chuť.

  • niobe nightingale | 3. 2. 2009 20:12

    Terezko, prosím Vás, můžu se zeptat, z jakého důvodu vůbec nepoužíváte vegetu?

  • Tereza J. | 1. 8. 2008 07:26

    Včera so urobila na večeru, doniesli sme kopec húb. Bolo to výborné, alurát som vynechala vegetu a nezahusťovala múkou. A vynechala vegetu, ale tú ja nepoužívam vôbec.

  • Tereza J. | 31. 7. 2008 18:44

    Guláš bol dobrý, akrát som nezahusťovala môkou a smotanou a nepoužila som vegetu. A skrátila som časy, so zemiakmi nerezanými na kocky som varila len kým nezmäkli. 55 min sa mi zdá veľa, to sa rozvaria.

  • Věruška Fordík | 2. 10. 2007 22:06

    mňam, guláš je opravdu báječný, měla jsem sice jen zakysanou smetanu, kterou jsem použila, ale hodnotím na jedničku

  • Michala Bendová | 17. 9. 2007 13:10

    prvně jsem vařila houbový guláš moje děti a muž moc houby nemusí,ale tento jim opravdu jel!!!

  • Anonym | 25. 7. 2007 13:34

    Místo hub můžete zkusit cuketu a lilek, trochu jiný, ale taky dobrý.

  • marketa vfgh ghg | 23. 7. 2007 13:22

    je to dobry

  • Honza Předseda | 7. 9. 2006 08:42

    Tak jsem to taky vyzkoušel. Na guláš s masem to sice nemá, ale i tak to bylo vcelku dobrý jídlo, dali jsme si to s chlebem. Papriku jsem použil žlutou. Ale všechno - jak množství surovin, tak uvedený časy - jsem zkrátil na 2/3.

  • Andrea Gergelová | 15. 9. 2005 13:51

    zkusila jsem,bohužel neměla jsem k dispozici rajčata a i čerstvé papriky jsem dala méně.Příště jí šetřit nebudu,protože mi tam nakonec chyběla,dala tomu "jiný šmak" a seženu si i ta rajčata.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvé houby Cibule Drcený kmín Hladká mouka Olej Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajčata Smetana Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

44
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
27
Pomazánka z pečeného česneku
Pomazánka z pečeného…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Bigos
Bigos

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz „Bramborová“ Burešová po Slavících: Drsná kritika večera

„Bramborová“ Burešová po Slavících: Drsná kritika večera

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

Další doporučené recepty:

Guláš
Guláš
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš od mámy
Guláš od mámy
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
  • Recepty.cz
  • Guláš bez masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact