• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gruzínské chačapuri
Napište svůj komentář k receptu

Gruzínské chačapuri

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
4fotografie
Nahrát fotku
 

Gruzínské chačapuri jsou tradiční gruzínské chlebové placky plněné sýrem a mají charakteristický tvar lodi nebo měsíčku. Chačapuri jsou považovány za jedno z hlavních jídel gruzínské kuchyně a mají několik variant, z nichž každá má své vlastní regionální a kulturní odlišnosti.

Suroviny

4 porce
  • Na těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      ml mléko
    • 25
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 0,25
      kostka droždí
    • 0,50
      lžička sůl
  • Na náplň:
    • 400
      g sýr (můžete např. smíchat balkánský sýr nebo fetu a mozzarellu)
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Do zahřátého mléka rozdrobíme droždí a promícháme. Přidáme hladkou mouku a vejce. Ohřejeme máslo, aby změklo, a poté jej přidáme k ostatním surovinám. Nakonec přidáme sůl. Vypracujeme hladké těsto a necháme minimálně hodinu kynout.
2
Zatímco těsto kyne, připravíme si náplň. Nastrouháme balkánský sýr i mozzarellu a promícháme.

RADA: Jak na kynuté těsto?

3
Po vykynutí rozdělíme těsto na dva díly a roztáhneme ho do podlouhlé placky. Můžeme si pomoct také válečkem. Na každou placku naneseme do středu polovinu náplně a rozprostřeme ji tak, aby vytvořila rovnoměrnou vrstvu. Kolem náplně necháme 2-3 cm okraj z těsta.
4
Začneme rolovat přebývající okraje směrem dovnitř, až vytvoříme “lodičku”, která bude uvnitř držet náplň. Hroty lodičky zamotáme do špičky. Přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C přibližně 10 minut, dokud těsto nezačne zlátnout.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu?

5
Vytáhneme chačapuri z trouby, lehce rozdělíme sýr uprostřed placky a vytvoříme důlek. Do důlku vyklepneme vejce a vratíme placku na 5 minut do trouby. Poté vytáhneme z trouby a na ještě horké chačapuri dáme kousek másla, aby se roztopilo a rozteklo po povrchu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza se zelím a kozím sýrem

Pizza se zelím a kozím sýrem

Pizza bolognese

Pizza bolognese

Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem

Quiche s jarními cibulkami,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pečení Gruzie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

87
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
81
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
71
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…
54
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s domácími…
51
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Grilovaný vepřový bůček z přeštických…
Grónské chlebíčky
Grónské chlebíčky
Gruzínský lilek
Gruzínský lilek
Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole
  • Recepty.cz
  • Gruzínské chačapuri
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact