• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 780 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřový bůček
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozmarýn
    • tymián
    • majoránka
    • česnek jen lehce zmáčknuté stroužky
    • 200
      g vepřová panenka
    • mořská sůl
    • cukr
    • 200
      g celer oloupaný
    • 200
      g hrušky oloupané, zbavené jádřince
    • 250
      g zakysaná smetana
    • citronová šťáva
    • vlašské ořechy zkaramelizované
    • bylinky čerstvé

Postup přípravy receptu

1
Asi 1 kg vepřového boku vykostěte a zakrojte do pravidelného obdélníku tak, aby byl všude stejně vysoký. Křížem nakrojte kůži, ze všech stran dobře osolte, přidejte čerstvě mletý pepř, rozmarýn, tymián a majoránku a celé jen lehce zmáčknuté stroužky česneku. Zavakuujte a nechte 24 hodin odležet. Po odležení vařte 12 hodin při 62,5 °C způsobem sous-vide. Uvařené zatižte a nechte zchladnout.
2
Asi 200 g očištěné vepřové panenky osušte a vetřete mořskou sůl a cukr. Zavakuované nechte 24 hodin odležet. Poté rozbalte, osušte a zauďte ve studeném kouři z bukových hoblin. Znovu zavakuujte a vařte při 65 °C tři hodiny. Nechte zchladnout.
3
Osušte 200 g oloupaného celeru a 200 g oloupané hrušky zbavené jádřince, nakrájejte na tenké plátky, pak na nudličky a dejte do ledové vody. Po 20 minutách vyndejte a dobře osušte. Přidejte 250 g zakysané smetany a dochuťte cukrem, citronovou šťávou a lehce osolte. Nechte v ledničce aspoň 2 hodiny vychladit. Bůček prohřejte v troubě, ukrojte rovnoměrný plát a zprudka po obou stranách ogrilujte. K celerovému salátu přidejte zkaramelizované vlašské ořechy a čerstvé bylinky. Podávejte k teplému bůčku a s plátky panenky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaný bůček s tymiánem

Grilovaný bůček s tymiánem

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilované vepřové
Maso Vepřové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Celer Česnek Citronová šťáva Cukr Hrušky Majoránka Mořská sůl Pepř mletý Rozmarýn Sůl Tymián Vepřová panenka Vepřový bůček Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

38
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
20
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
18
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Nezdolná srdcařka Lucie Bílá (59): Na jeviště i s berlemi!

Nezdolná srdcařka Lucie Bílá (59): Na jeviště i s berlemi!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grónské chlebíčky
Grónské chlebíčky
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínský lilek
Gruzínský lilek
  • Recepty.cz
  • Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact