• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grilovaný salát Caesar
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaný salát Caesar

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lahodný lehký pokrm z ogrilovaných listů římského salátu, dozlatova opražené slaninky, křupavých krutonů a hoblinek parmazánu. K dokonalosti jej doladíte zálivkou z dijonské hořčice, olivového oleje, žloutků, parmazánu a ančoviček.

Suroviny

4 porce
    • olivový olej
    • 1
      ks bageta
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      g slanina
    • 2
      ks římský salát
    • 50
      g parmezán
  • Zálivka
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks ančovičky
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžíce parmezán strouhaný
    • 100
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Rozpalte gril. Všechny ingredience na zálivku rozmixujte, dokud se nespojí a zálivka nezíská hustou konzistenci. Na pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a přidejte rozpůlený stroužek česneku. Po chvíli česnek vyjměte a na pánvi opečte na kostky nakrájenou bagetu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji na pánvi dokřupava. Římský salát rozřízněte napůl nebo pokud je větší, tak na čtvrtky, a ogrilujte ho zprudka ze všech stran.
3
Na talíř nejdříve položte ogrilovaný salát, který zasypte opraženou slaninou, krutony a hoblinkami parmazánu. Na závěr zalijte zálivkou.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

4
TIP: Pokud ctíte tradice, můžete do salátu přidat natvrdo vačené vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Salát Caesar

Salát Caesar

Salát frisée s fenyklem a kuřetem

Salát frisée s fenyklem a kuřetem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Nejoblíbenější a nejlepší saláty Caesar Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Smažení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bageta Česnek Citronová šťáva Dijonská hořčice Olivový olej Parmezán Pepř mletý Římský salát Slanina Sůl Žloutek

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Kapr na černo

Kapr na černo

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

79
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
77
Míša řezy
Míša řezy
73
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
52
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
41
Boloňské špagety a la Krupi
Boloňské špagety a la…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Grilovaný pak choi s ředkvičkami
Grilovaný pak choi s ředkvičkami
Grilovaný Rump steak
Grilovaný Rump steak
Grilovaný řapíkatý celer
Grilovaný řapíkatý celer
Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Grilovaný vepřový bůček z přeštických…
  • Recepty.cz
  • Grilovaný salát Caesar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact