• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grilovaný lilek Badrijani
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaný lilek Badrijani

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dozlatova opečené lilky potřené pastou z vlašských ořechů, česneku a koriandru jsou vynikající chuťovka, kterou si můžete dát jako svačinku nebo večeři. Zrovna tak je ale můžete nakrájet na malé rolky a s pomocí párátek vytvořit originální jednohubky na párty.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks lilek menší
    • kokosový olej
    • sůl
    • granátové jablko
    • 1
      hrst koriandr
  • Ořechová pasta
    • 1
      ks česnek 1 větší palice
    • 100
      g vlašské ořechy
    • 1
      hrst koriandr čerstvý
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Upečte česnek na pastu. Palici podélně rozřízněte, pokapejte olejem a pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova. Česnek díky pečení ztratí trochu ostrosti a bude lépe stravitelný.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Lilky podélně nakrájejte na asi půl centimetru silné plátky. Z obou stran je pořádně osolte a nechte 30 minut vypotit. Důkladně je osušte papírovou utěrkou a opékejte na kokosovém oleji (ideálně na grilovací pánvi) z obou stran dozlatova. Odkládejte je na papírové utěrky a nechte vychladnout.
3
Ze slupky vyloupněte stroužky česneku a protáhněte lisem na česnek. Do mixéru vložte vlašské ořechy, lístky čerstvého koriandru, vymačkaný česnek a pár lžic vody a vše promixujte, v pastě můžou zůstat i drobné kousky ořechů. Pokud je hmota příliš hustá, můžete ještě přidat trochu vody. Do pasty přidejte mletý koriandr, pořádně osolte a opepřete.
4
Vychladlé plátky grilovaných lilků poté potřete ořechovou pastou a zarolujte. Rolky můžeme překrojit či propíchnout párátkem. Podávejte je posypané zrníčky granátového jablka a ozdobené lístky čerstvého koriandru.

RADA: Tipy a rady jak skladovat zeleninu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Grilovaný lilek

Grilovaný lilek

Lilek s hovězím po japonsku

Lilek s hovězím po japonsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Granátové jablko Kokosový olej Koriandr Koriandr - mletý Lilek Pepř mletý Sůl Vlašské ořechy

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Steak Diane

Steak Diane

Indiánci

Indiánci

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Pivní sýr

Pivní sýr

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

41
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
37
Banánový chlebíček
Banánový chlebíček
34
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
33
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
31
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Margita prozradil plány na výročí: Na hrob Haničky Písničky nepůjde sám

Margita prozradil plány na výročí: Na hrob Haničky Písničky nepůjde sám

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Grilovaný kuřecí kebab
Grilovaný kuřecí kebab
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Grilovaný losos
Grilovaný losos
Grilovaný losos v marinádě
Grilovaný losos v marinádě
  • Recepty.cz
  • Grilovaný lilek Badrijani
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact