• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

autor: Skarpa
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
  • Grilovaná krkovička
    • 5
      plátek plátky krkovičky bez kosti
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka
  • Zelený chřest
    • 500
      g mladý zelený chřest
    • 2
      l voda na uvaření chřestu
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
  • Bramborové pyré
    • 800
      g brambory
    • 3
      l voda na uvaření brambor
    • sůl
    • 200
      ml mléko
    • cibulová nať
  • Mrkvové pyré
    • 400
      g mrkev
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • 80
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Grilovaná krkovička
2
Den předem naložíme krkovičku do výše uvedených surovin tak, že opláchnutou krkovičku potřeme sypkými surovinami, poté přidáme na plátky nakrájený česnek a zakápneme olejem. Dáme do chladu.
3
V den podávání pokrmu upravujeme krkovičku pomocí grilu dle výkonnosti grilu.
4
Bramborové pyré
5
Oškrabané a na kostky nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě. Po uvaření vodu slijeme, přidáme mléko a mixérem rozmixujeme dohladka (měla by vzniknout mazlavá hmota). Na talíři můžeme ozdobit cibulovou natí.
6
Mrkvové pyré
7
Oškrabanou a na kostky nakrájenou mrkev uvaříme v zeleninovém vývaru (může být i voda). Po uvaření část vývaru slijeme, přidáme máslo a mixérem rozmixujeme dohladka.
8
Zelený chřest
9
Zelený chřest zbavíme zdřevnatělých konců a dáme na 2 minuty vařit do osolené vroucí vody. Po uvaření dáme do servírovací mísy, ve které chřest osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
10
Veškeré kroky je potřeba si přizpůsobit tak, aby bylo vše podáváno zároveň.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Česnek Cibulová nať Máslo Mladý zelený chřest Mléko Mrkev Olivový olej Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Sůl Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

41
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
35
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Dýňová polévka III.
Dýňová polévka III.
13
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Lauren Bezosová a Ronaldova Georgina: Souboj obřích prstenů!

Lauren Bezosová a Ronaldova Georgina: Souboj obřích prstenů!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kotleta s polentou
Grilovaná kotleta s polentou
Grilovaná křidélka v jogurtu
Grilovaná křidélka v jogurtu
Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou
Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…
  • Recepty.cz
  • Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact