• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

autor: Skarpa
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
  • Grilovaná krkovička
    • 5
      plátek plátky krkovičky bez kosti
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka
  • Zelený chřest
    • 500
      g mladý zelený chřest
    • 2
      l voda na uvaření chřestu
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
  • Bramborové pyré
    • 800
      g brambory
    • 3
      l voda na uvaření brambor
    • sůl
    • 200
      ml mléko
    • cibulová nať
  • Mrkvové pyré
    • 400
      g mrkev
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • 80
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Grilovaná krkovička
2
Den předem naložíme krkovičku do výše uvedených surovin tak, že opláchnutou krkovičku potřeme sypkými surovinami, poté přidáme na plátky nakrájený česnek a zakápneme olejem. Dáme do chladu.
3
V den podávání pokrmu upravujeme krkovičku pomocí grilu dle výkonnosti grilu.
4
Bramborové pyré
5
Oškrabané a na kostky nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě. Po uvaření vodu slijeme, přidáme mléko a mixérem rozmixujeme dohladka (měla by vzniknout mazlavá hmota). Na talíři můžeme ozdobit cibulovou natí.
6
Mrkvové pyré
7
Oškrabanou a na kostky nakrájenou mrkev uvaříme v zeleninovém vývaru (může být i voda). Po uvaření část vývaru slijeme, přidáme máslo a mixérem rozmixujeme dohladka.
8
Zelený chřest
9
Zelený chřest zbavíme zdřevnatělých konců a dáme na 2 minuty vařit do osolené vroucí vody. Po uvaření dáme do servírovací mísy, ve které chřest osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
10
Veškeré kroky je potřeba si přizpůsobit tak, aby bylo vše podáváno zároveň.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Česnek Cibulová nať Máslo Mladý zelený chřest Mléko Mrkev Olivový olej Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Sůl Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

38
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
37
Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a tuňákem
Rýžové nudle s…
34
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín
32
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
30
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Wrestler Hulk Hogan (†71): Zabila ho chyba doktora?

Wrestler Hulk Hogan (†71): Zabila ho chyba doktora?

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kotleta s polentou
Grilovaná kotleta s polentou
Grilovaná křidélka v jogurtu
Grilovaná křidélka v jogurtu
Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou
Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…
  • Recepty.cz
  • Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact