• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

autor: Skarpa
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
  • Grilovaná krkovička
    • 5
      plátek plátky krkovičky bez kosti
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka
  • Zelený chřest
    • 500
      g mladý zelený chřest
    • 2
      l voda na uvaření chřestu
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
  • Bramborové pyré
    • 800
      g brambory
    • 3
      l voda na uvaření brambor
    • sůl
    • 200
      ml mléko
    • cibulová nať
  • Mrkvové pyré
    • 400
      g mrkev
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • 80
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Grilovaná krkovička
2
Den předem naložíme krkovičku do výše uvedených surovin tak, že opláchnutou krkovičku potřeme sypkými surovinami, poté přidáme na plátky nakrájený česnek a zakápneme olejem. Dáme do chladu.
3
V den podávání pokrmu upravujeme krkovičku pomocí grilu dle výkonnosti grilu.
4
Bramborové pyré
5
Oškrabané a na kostky nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě. Po uvaření vodu slijeme, přidáme mléko a mixérem rozmixujeme dohladka (měla by vzniknout mazlavá hmota). Na talíři můžeme ozdobit cibulovou natí.
6
Mrkvové pyré
7
Oškrabanou a na kostky nakrájenou mrkev uvaříme v zeleninovém vývaru (může být i voda). Po uvaření část vývaru slijeme, přidáme máslo a mixérem rozmixujeme dohladka.
8
Zelený chřest
9
Zelený chřest zbavíme zdřevnatělých konců a dáme na 2 minuty vařit do osolené vroucí vody. Po uvaření dáme do servírovací mísy, ve které chřest osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
10
Veškeré kroky je potřeba si přizpůsobit tak, aby bylo vše podáváno zároveň.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Česnek Cibulová nať Máslo Mladý zelený chřest Mléko Mrkev Olivový olej Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Sůl Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Čínská dýně

Čínská dýně

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Dýňový kompot
Dýňový kompot
25
Treska tmavá na másle pečená
Treska tmavá na másle…
24
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
20
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
20
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kotleta s polentou
Grilovaná kotleta s polentou
Grilovaná křidélka v jogurtu
Grilovaná křidélka v jogurtu
Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou
Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…
  • Recepty.cz
  • Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact