• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

autor: Skarpa
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
  • Grilovaná krkovička
    • 5
      plátek plátky krkovičky bez kosti
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka
  • Zelený chřest
    • 500
      g mladý zelený chřest
    • 2
      l voda na uvaření chřestu
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
  • Bramborové pyré
    • 800
      g brambory
    • 3
      l voda na uvaření brambor
    • sůl
    • 200
      ml mléko
    • cibulová nať
  • Mrkvové pyré
    • 400
      g mrkev
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • 80
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Grilovaná krkovička
2
Den předem naložíme krkovičku do výše uvedených surovin tak, že opláchnutou krkovičku potřeme sypkými surovinami, poté přidáme na plátky nakrájený česnek a zakápneme olejem. Dáme do chladu.
3
V den podávání pokrmu upravujeme krkovičku pomocí grilu dle výkonnosti grilu.
4
Bramborové pyré
5
Oškrabané a na kostky nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě. Po uvaření vodu slijeme, přidáme mléko a mixérem rozmixujeme dohladka (měla by vzniknout mazlavá hmota). Na talíři můžeme ozdobit cibulovou natí.
6
Mrkvové pyré
7
Oškrabanou a na kostky nakrájenou mrkev uvaříme v zeleninovém vývaru (může být i voda). Po uvaření část vývaru slijeme, přidáme máslo a mixérem rozmixujeme dohladka.
8
Zelený chřest
9
Zelený chřest zbavíme zdřevnatělých konců a dáme na 2 minuty vařit do osolené vroucí vody. Po uvaření dáme do servírovací mísy, ve které chřest osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
10
Veškeré kroky je potřeba si přizpůsobit tak, aby bylo vše podáváno zároveň.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Česnek Cibulová nať Máslo Mladý zelený chřest Mléko Mrkev Olivový olej Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Sůl Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

45
Panenka s batátem a pestem
Panenka s batátem a…
37
Ryba se špenátem a máslem
Ryba se špenátem a máslem
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Smažené nudle s krůtím masem
Smažené nudle s krůtím…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Těhotná Yenifer Cao po boji s bulimií: Jídlo si konečně nevyčítá

Těhotná Yenifer Cao po boji s bulimií: Jídlo si konečně nevyčítá

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kotleta s polentou
Grilovaná kotleta s polentou
Grilovaná křidélka v jogurtu
Grilovaná křidélka v jogurtu
Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou
Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…
  • Recepty.cz
  • Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact