• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný květák
Napište svůj komentář k receptu

Gratinovaný květák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinovaný květák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks květák
    • 4
      ks rajčata
    • olej
    • sůl
  • Gratinovací směs
    • 100
      g eidam sýr
    • 2
      ks bílek
    • 4
      lžíce mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květáky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a jemně rozsekáme.
2
Bílky, mléko a sůl rozšleháme a vmícháme nastrouhaný sýr.
3
Rozsekaný květák dáme do zapékací misky vytřené olejem, poklademe plátky rajčat a pokropíme olejem. Naneseme gratinovací směs a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Gratinovaný toast se sýrem

Gratinovaný toast se sýrem

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 11:55

    Mňam mňam mňam <3 květák obvykle nemůžu vystát, ale v tomhle bych ho snědla klidně tunu!! A musím souhlasit s předešlými komentáři: brambory byly tak trošku zbytečné ;-)

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 11:55

    Mňam mňam mňam <3 květák obvykle nemůžu vystát, ale v tomhle bych ho snědla klidně tunu!! A musím souhlasit s předešlými komentáři: brambory byly tak trošku zbytečné ;-)

  • Veru | 21. 3. 2013 15:56

    Výborný, akorád jsem přidala do květákové směsy nadrobno kuřecíí šunku a cibulku.. <:-)

  • tanadas | 12. 3. 2013 15:08

    dobre

  • develina | 9. 7. 2012 12:07

    Velice dobré papú,jen jsem dala víc sýra.A ani to nepotřebuje brambory,ty nám jaksi zbyly.Dávam 1*. :-*

  • Lenka Bauerová | 15. 6. 2012 23:48

    Výborné. Jen jsem použila mnohem více gratinovací směsi (ze 400g sýra, vejce 2, mléko dle potřeby) a květák jsem nepředvařovala, nechala jsem ho do měkka v troubě. Skvěle to s rajčátky vypadá i na oko.

  • MartikK
    MartikK | 28. 10. 2011 14:37

    Nebylo to špatné, jen příště rajčata nakrájím na kostky a promíchám s květákem. A sýra dám také trošku více.

  • Joohanka | 16. 9. 2011 13:44

    Parádní, květák zmizel a brambory zůstaly na večeři. Dávám za jedna :-)

  • p s | 14. 5. 2007 00:12

    a jak dlouho peceme v troube? dekuju

  • Marcela Vacková | 13. 8. 2005 19:26

    Já přidávám trochu nakrájené anglické slaniny a použiji celá vejce. A za chvilku se po květáku jen zapráší.

  • Marcela N. | 10. 1. 2005 15:17

    Recept znam a je vynikajici. Pro vyraznejsi chut pridavam do gratinovaci smesi lzicku horcice.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Eidam sýr Květák Mléko Olej Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Obložená vejce

Obložená vejce

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

39
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Miley Cyrusová slaví milník: Pět let střízlivosti!

Miley Cyrusová slaví milník: Pět let střízlivosti!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný losos
Gratinovaný losos
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný květák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact