• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované pórky v šunce s bešamelem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg pórek
    • 300
      g šunka nebo šunkový salám
    • 200
      ml smetana na vaření
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 80
      g sýr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • muškátový květ -špetka
    • sůl a pepř
    • pažitka -posekaná,na ozdobu(nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme(vývar použijeme), necháme okapat a vychladnout. Každý špalík obalíme jedním nebo dvěma plátky šunky (salámu), dobře utáhneme.
2
V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou a vývarem, přivedeme k varu a uděláme z ní kaši - bešamel. Necháme trochu prochladnout.
3
V míse rozšleháme vejce, přidáme sýr a bešamel, osolíme opepříme a ochutíme muškátovým květem. Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu ochuceného bešamelu, urovnáme na něj obalené pórky, zalijeme zbylým bešamelem, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 25 - 30 minut dozlatova. Hotové posypeme pažitkou a podáváme s bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech

Plněná prsa v parmské šunce na…

Máslový pórek v šunce se sýrem

Máslový pórek v šunce se sýrem

Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu

Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi | 29. 1. 2016 14:34

    Byla to mnamka :-*

  • Ilona | 18. 11. 2014 12:47

    Bylo to výborné, jen bych příště použila hubenější pórky nebo silné před zabalením rozpůlila. Jinak můžu doporučit ;) .

  • Zdena Loukotová | 20. 11. 2013 09:06

    Po minulé zkušenosti jsem si vybrala ne moc silné pórky, aby měli chlapy víc masa a míň pórku a já si nechala ty silnější. Taky jsem neměla tolik šunky a zbylé pórky jsem zabalila do angliny. Jak okomentovat? Prostě opět perfektní a když zbydou, chutnají i studené.

  • Radka Povolná | 17. 5. 2013 13:35

    Mooooc dobré :)) , brzy zopakuji!

  • Míla | 9. 7. 2012 13:50

    velmi dobré spojení chutí, chválím a doporučuji :-* :-)

  • Vilma Ečerová | 16. 3. 2012 13:50

    Nedělala jsem z tak velkého množství,jsem s přítelem sama a kilo a půl porku by jsme jedli do přejedení.Uvařila jsem k němu brambory a byl bez chybičky.

  • Čadková | 27. 1. 2012 09:53

    Výborné!

  • Síma | 11. 12. 2011 15:28

    Porek není zelenina, kterou bych zrovna zbožňovala, ale s tou sýrovou omáčkou byl vyjímečně žravý :-P

  • Pavlatová Ivana | 21. 10. 2011 08:53

    Naprosto exkluzivní jídlo, bešamelu udělám příště víc, byl velice dobrý s vařeným bramborem. Vřele doporučuji zkusit, je to jednoduché. S balením pórků mi pomáhala naše beruška a moc jí to bavilo a taťkovi pak všechno u stolu povyprávěla s velkým zapálením :-)) . Zdravím, Ivana.

  • Sandra | 11. 6. 2011 18:55

    Velmi chutné, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Muškátový květ Pažitka Pórek Smetana na vaření Sůl Šunka Sýr Vejce Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

93
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
42
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
20
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
17
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
  • Recepty.cz
  • Gratinované pórky v šunce s bešamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact