• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory Dauphinoise
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované brambory Dauphinoise

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
5fotografií
Nahrát fotku
 

Na tenoučké plátky nakrájené brambory krátce povařené ve smetaně s tymiánem, bobkovým listem a česnekem, a následně zapečené, jsou důkazem, že v jednoduchosti je síla. Až tento pokrm pocházející z provincie Dauphiné na jihovýchodě Francie ochutnáte, pochopíte.

Suroviny

4 porce
  • na formu 20 x 30 cm
    • 800
      g brambory varný typ B
    • snítka tymiánu čerstvý, několik snítek
    • 4
      ks bobkový list
    • 3
      stroužek česnek
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • máslo na vymazání formy
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky tenké asi 1 mm. Dejte je do hrnce s širším dnem, přidejte tymián, bobkové listy, oloupané a plochou stranou nože rozmáčknuté stroužky česneku. Vše zalijte smetanou tak, aby byly brambory ponořené, dobře osolte a opepřete. Přiveďte k varu a na mírném plameni povařte asi 4 minuty, občas opatrně promíchejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Pekáč nebo zapékací mísu vymažte máslem. Plátky brambor přendejte do pekáče tak, aby vytvořily několik hustých vrstev. Česnek i bylinky odstraňte a na brambory nalijte smetanu, v níž se vařily. Pekáč dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte je asi 30 minut. Povrch by měl zcela zezlátnout.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory a batáty

Gratinované brambory a batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Snítka tymiánu Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí šunka

Domácí šunka

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

15
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
12
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
11
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty
Gratinované brambory (nejen) se…
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory III
Gratinované brambory III
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované brambory s hořčicí
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory Dauphinoise
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact