• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované brambory

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 55
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
4fotografie
Nahrát fotku
 

Gratinované brambory jsou oblíbené jak pro svou snadnou přípravu, tak výtečnou chuť, kterou jim v tomto receptu dodává také cibule, česnek a čedar. Vychutnat si je můžete jen samotné nebo jako skvělou přílohu např. k rybám.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory menší, typ B
    • 3
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • máslo na vymazání zapékací mísy
    • 400
      g smetana ke šlehání 30%
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g sýr čedar

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte nahrubo.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Zapékací mísu vymažte máslem, naskládejte do ní vrstvu brambor, dobře osolte a opepřete, přidejte cibuli, česnek a sýr. Takto pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Končete vrstvou brambor a troškou sýra. Nezapomeňte každou vrstvu dobře osolit.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
Vše rovnoměrně zalijte smetanou a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Brambory se budou péct asi 50 minut. Tip: Doba pečení závisí na tom, jak velkou máte zapékací mísu a jak vysoká je tím pádem vrstva brambor. Ideálně by měla mít tak 3 cm. Silnější vrstvu pečte o 10–15 minut déle, pokud budou brambory už hezky zlaté, zakryjte je na závěr pečení alobalem. Nižší vrstva brambor bude naopak propečená dříve.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované brambory a batáty

Gratinované brambory a batáty

Gratinované brambory Dauphinoise

Gratinované brambory Dauphinoise

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr Čedar

Lasagne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Lasagne

Poslední sledované recepty

118
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
85
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
74
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
60
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
49
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Michaela Badinková otevřeně o rodině: Drsný zákaz od dcery!

Michaela Badinková otevřeně o rodině: Drsný zákaz od dcery!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Granola s ořechy
Granola s ořechy
Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Gratinovaná brokolice
Gratinovaná brokolice
Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Gratinované brambory (nejen) s česnekem
Gratinované brambory (nejen) s česnekem
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact