• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované brambory

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 59
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
4fotografie
Nahrát fotku
 

Gratinované brambory jsou oblíbené jak pro svou snadnou přípravu, tak výtečnou chuť, kterou jim v tomto receptu dodává také cibule, česnek a čedar. Vychutnat si je můžete jen samotné nebo jako skvělou přílohu např. k rybám.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory menší, typ B
    • 3
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • máslo na vymazání zapékací mísy
    • 400
      g smetana ke šlehání 30%
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g sýr čedar

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte nahrubo.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Zapékací mísu vymažte máslem, naskládejte do ní vrstvu brambor, dobře osolte a opepřete, přidejte cibuli, česnek a sýr. Takto pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Končete vrstvou brambor a troškou sýra. Nezapomeňte každou vrstvu dobře osolit.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
Vše rovnoměrně zalijte smetanou a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Brambory se budou péct asi 50 minut. Tip: Doba pečení závisí na tom, jak velkou máte zapékací mísu a jak vysoká je tím pádem vrstva brambor. Ideálně by měla mít tak 3 cm. Silnější vrstvu pečte o 10–15 minut déle, pokud budou brambory už hezky zlaté, zakryjte je na závěr pečení alobalem. Nižší vrstva brambor bude naopak propečená dříve.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované brambory a batáty

Gratinované brambory a batáty

Gratinované brambory Dauphinoise

Gratinované brambory Dauphinoise

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr Čedar

Lasagne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Lasagne

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
24
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
23
Domácí lučina
Domácí lučina
22
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Ženy.cz Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Blesk.cz 2 roky po smrti Vaša Patejdla (†68): Manželka uspořádala mši!

2 roky po smrti Vaša Patejdla (†68): Manželka uspořádala mši!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

Další doporučené recepty:

Granola s ořechy
Granola s ořechy
Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Gratinovaná brokolice
Gratinovaná brokolice
Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Gratinované brambory (nejen) s česnekem
Gratinované brambory (nejen) s česnekem
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact