• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původem italský pokrm existuje v řadě variant. Ta z batátového těsta je možná trochu neobvyklá, ale rozhodně stojí za to. O výslednou chuť se postará kadeřávek, ořechy, česnek a samozřejmě parmazán, který pokrmu dodá chuť Itálie.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks batáty
    • 1
      ks vejce
    • 1,50
      hrnek špaldová mouka
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • 1
      ks kadeřávek
    • 2
      hrst petrželka
    • 1
      hrnek vlašské ořechy
    • 1
      stroužek česnek
    • 50
      g parmazán
    • olivový olej
    • sůl
    • bílý pepř

Postup přípravy receptu

1
Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Slijte a propasírujte přes cedník s většími oky.

RADA: Batáty na sladko: zkuste batátové lívance

2
Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pak vmíchejte vejce a postupně přisypávejte mouku. Těsto má správnou konzistenci, když přestane lepit a bude vláčné.

RADA: Jak správně skladovat vajíčka?

3
Na pomoučené ploše z něj vytvarujte válečky, stejnoměrně odkrajujte kousky a zavařte ve vroucí osolené vodě, asi 2–3 minuty. Jakmile vyplavou na povrch, vyjměte je děrovanou naběračkou.
4
Kadeřávek omyjte a osušte, nasekejte nahrubo a spolu s petrželkou, ořechy, česnekem a nahrubo nastrouhaným parmezánem rozmixujte. Postupně přidávejte olej. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

RADA: Sýr 6x jinak: Dokonalé fondue, italské omáčky i koláče

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi

Gnocchi

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Gnocchi FOOD
Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Bílý pepř Česnek Kadeřávek Muškátový oříšek Olivový olej Parmazán Petrželka Špaldová mouka Sůl Vejce Vlašské ořechy

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
24
Grilovaný losos ve slanině
Grilovaný losos ve…
23
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se žampiony
Gnocchi se žampiony
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím…
Golden milk neboli Turmeric latte
Golden milk neboli Turmeric latte
Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gothaj v jogurtovém těstíčku
  • Recepty.cz
  • Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact