• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Generál
Napište svůj komentář k receptu

Generál

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Generál
Generál
Generál
Generál
Generál
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks kuře rozmrazené
    • 2,50
      kg brambory
    • 1
      balení mražená zelenina Mražená směs s kukuřicí
    • 7
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule větší, může být i červená
    • 2
      lžíce koření na kuře
    • 1
      lahev pivo Dle vaší oblíbenosti
    • 3
      lžička sůl
    • 2
      plátek máslo
    • 1
      ks pečící papír
    • 1
      lžička kari

Postup přípravy receptu

1
PŘED ZAČÁTKEM PROVĚŘTE SVOU TROUBU: NA PLECH POSTAVTE SKLENĚNOU LAHEV S PIVEM A DEJTE DO TROUBY. POKUD SE TAM PLECH S PIVEM VEJDE A NAD LAHVÍ BUDE JEŠTĚ MALINKO MÍSTA, MŮŽETE ZAČÍT S TÍMTO RECEPTEM!!!!!!!!!
2
Plech si vyložíme pečícím papírem.
3
Rozehřejeme troubu na 150 stupňů
4
Rozmražené celé kuře opláchneme, osušíme a potřeme máslem. Dále okořeníme: solí (zbylou sůl budeme potřebovat na brambory), kari kořením a kořením na grilovaná kuřata. Tuto kombinaci koření používám nejraději, ale kdo chce, může použít koření jak je zvyklý, nebo dle vlastního uvážení.
5
Lahev s pivem ještě neotvíráme, nejprve ji zbavíme etikety tak, aby na ní nezbylo nic. Kuře nasadíme na lahev - Generál. Lahev i s kuřetem postavíme na pečící papír.
6
Mraženou zeleninu s kukuřicí vysypeme kolem Generála, přidáme nakrájenou cibuli - kdo jak chce, můžete na kolečka, na kostky, nebo klasicky najemno, či nahrubo nakrájet, česnek na plátky - kdo chce rozdrtit, lisovat, či třít, může
7
Brambory omyjeme, (kdo chce, může i oškrábat) rozčtvrtíme, položíme na zeleninu a osolíme. Teprve v tuto chvíli otvíráme lahev s pivem a dáme do trouby.
8
Pečeme cca 90 - 120 minut - dokud Generál nezezlátne
9
Nemusíme podlívat a polívat - pivo během pečení vytéká samo. Pokud ovšem máte strach, jako já poprvé, aby se zelenina nepřipekla k pečícímu papíru, můžete malinko podlít - cca 100 ml vody , nebo přidat mezi zeleninu plátek másla.
10
Pivo při pečení nevyteče celé.
11
**Tip:** Před koncem pečení cca 20 minut ulijte malé množství z generála - cca1dl na zeleninu, aby ještě více nasákla pivem a dostala pivní aroma, ale dejte pozor, abyste ho nevylili celé
12
Na fotkách jsou brambory oloupané a dané 45 min po začátku pečení - já na ně zapomněla....
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata | 23. 4. 2013 12:25

    Nepraskne mám to už vyzkoušené.Jen je lepší z lahve sundat předtím nálepky! :-)

  • Michala | 27. 7. 2011 19:09

    A to sklo nepraskne?? Nebylo by to lepší s plechovkou?? :) děkuju za odpověd.: )

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kari Koření na kuře Kuře Máslo Mražená zelenina Pečící papír Pivo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Balkánský salát

Balkánský salát

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Slaný dort I

Slaný dort I

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Jablečná bábovka - vláčná
Jablečná bábovka - vláčná
23
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
19
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
19
Virgin mojito
Virgin mojito
18
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Krkonošský James Bond! Igor Orozovič předvádí pekáč buchet na horské chatě

Krkonošský James Bond! Igor Orozovič předvádí pekáč buchet na horské chatě

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho s avokádem
Gazpacho s avokádem
Gemerské koule
Gemerské koule
Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger shot
Ginger shot
Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
  • Recepty.cz
  • Generál
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact