• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gemerské koule
Napište svůj komentář k receptu

Gemerské koule

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gemerské koule
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 6
      ks rohlík
    • 1
      ks klobása nebo uzené maso,na malé kousky
    • 150
      g škvarky mleté
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka majoránka
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

1
Brambory nastrouháme na jemno (jako na bramboráky), přidáme na kostky nakrájené rohlíky, uzeninu, škvarky, vejce a ochutíme prolisovaným česnekem (nešetřit), solí, paprikou, pepřem a majoránkou. Dobre promícháme a necháme chvíli odstát. Pokud je těsto řídké, přidáme ještě rohlíky. Z těsta vlhkýma rukama děláme koule s průměrem asi 4 cm, vaříme je v osolené vodě na slabším plameni 5-10 min. Potom je vyjmeme, uložíme na talíř a polejeme - na kostky nakrájíme slaninu, přidáme sádlo nebo olej, osmažíme s na kostky nakrájenou cibulí.
2
Podáváme s ohřátým kysaným zelím.
3
Z vody, ve které se vařily koule, uděláme polévku, protože se do ní vyvaří částečky brambor, rohlíků nebo i uzeniny. Dochutíme kmínem, natí, na tuku osmaženou cibulí. Můžeme přidat nastrouhanou zeleninu a rozšlehané vajíčko.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arancini - risottové koule se salsou verde

Arancini - risottové koule se salsou…

Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule s bulgurem a zeleninou

Masové koule s bulgurem a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • inna | 8. 5. 2014 20:20

    Vyzkousela js.a jsou VYBORNE. Teda je to sice kaloricka bomba, ale stoji za to :-) Naskytl se mi ze zacatku problem - dala js.je do hrnce a uplne se mi rozpadly, tak js.to testo zahustila jeste hrubou moukou a bylo to ono.

  • labužnik | 10. 12. 2013 16:44

    Ty koule se delaji trochu jinak,bez rohliku a pouziva se kabanos i uzeny maso vse se mele,bez vejce a bez papriky. A z vody se dela omacka do ktere se koule davaji,nebo se jen koule polijou usmazenou cibulkou a tam se muze pridat ml.paprika,ale jinak je tento recept rychlejsi nez original.

  • jmuell1 | 25. 8. 2012 11:31

    Naprostá dobrůtka! I když jsem se dopustila pár drobných chybiček, byl to fantastický obídek! Rozhodně budu dělat zase! Děkuji za bezva recept.

  • stetinac13 | 27. 10. 2011 12:03

    Naprostá bomba-jídlo, vnuk ho miluje a už to dělám doma dost dlouho a ze 2kg brambor. Ještě se nestalo, aby zbylo na studeno, nebo na opečení k večeři. Ta domácí banda to vždy stačí s prominutím sežrat. A co se nevejde do nich o to se postarají hafani, tak, že maj mastný i uši a trochu toho zelíčka jim vůbec nevadí. Já osobně dávám za 1 . P.S. Už mám zaděláno a jdu vařit - tentokrát ze 3kg - vnuk tu má kamarády a chrochtaj už od rána.

  • Jana Pátková | 25. 12. 2008 12:24

    Už to mám vytištěno, protože to vidím jako dobrý oběd mezi svátkama a potom zase něco dietního.Proto mám ráda náhodný recept, zapnu PC, naskočí a já čumím a tisknu a už mám v hlavě jasno ? (ano, ano , někdy se zadaří!)

  • Dušan Demko | 20. 4. 2008 09:21

    Já je dělám taky v restauraci Country house.Nemají konkurenci.Všem doporučuji.

  • Wendy z Trz | 1. 11. 2005 17:28

    Vyzkoušela jsem, moooooc dobré, vřele doporučuji!

  • Gabriela B | 19. 10. 2005 18:43

    Vypadá to dobře. Určitě vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Klobása Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Rohlík Škvarky Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

72
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
28
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
27
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
24
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
21
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho s avokádem
Gazpacho s avokádem
Generál
Generál
Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger shot
Ginger shot
  • Recepty.cz
  • Gemerské koule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact