• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Galetka s rebarborou a malinami
Napište svůj komentář k receptu

Galetka s rebarborou a malinami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodná galetka nezapře svůj původ ve sladké Francii. Křehké těsto plněné směsí rebarbory a malin potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i další smysly. Vypadá totiž náramně a už během pečení vám krásně provoní byt.

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 70
      g máslo studené
    • 120
      g hladká mouka špaldová nebo pšeničná
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce studená voda ledová
    • vejce na potření
  • Náplň
    • 250
      g rebarbora
    • 150
      g maliny
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob

Postup přípravy receptu

1
Máslo nakrájejte na kostky a přidejte všechny ostatní ingredience. Vypracujte hladké a pevné těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 40 minut odpočinout do ledničky.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte na kulatý plát silný přibližně 3–5 mm a přesuňte ho na plech vyložený pečicím papírem. Rebarboru očistěte, nakrájejte na kousky dlouhé 2–3 cm a smíchejte s malinami, cukrem a škrobem.
3
Ovocnou náplň položte na střed vyváleného těsta a nechte volný okraj široký asi 4 cm. Ten přeložte přes náplň a potřete rozšlehaným vejcem. Na závěr celou galetku posypte třtinovým cukrem. Pečte 35–40 minut.

RADA: 6 lahodných ovocných koláčů

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kukuřičný škrob Maliny Máslo Rebarbora Studená voda Sůl Třtinový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

51
Klasické lečo
Klasické lečo
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Vepřové maso na houbách
Vepřové maso na houbách
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Záhadný prsten Emmy Watsonové: Hermiona je zasnoubená?!

Záhadný prsten Emmy Watsonové: Hermiona je zasnoubená?!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Galantina z kuřete
Galantina z kuřete
Galetka s batáty a kozím sýrem
Galetka s batáty a kozím sýrem
Galetka s letním ovocem
Galetka s letním ovocem
Galetka se zeleninou
Galetka se zeleninou
Galettes
Galettes
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
  • Recepty.cz
  • Galetka s rebarborou a malinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact