• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g krůtí maso krůtí prsa
    • 12
      plátek anglická slanina skutečně širokých tenkých plátků
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      lžíce maizena menší
    • 1
      lžička tymián větší
    • pepř mletý
    • sůl
    • 100
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

1
Prsa nakrájíme asi na šest plátků, nenaklepáváme, osolíme, malinko opepříme a každý plátek zabalíme do plátku slaniny. Takto zabalené maso na pánvi rychle na oleji opečeme za všech stran a odložíme.
2
Cibuli a rajčata nakrájíme na silnější kolečka. Na tuku z masa nejdřív opečeme cibuli, potom rajčata. Do pekáče dáme vrstvu cibule, na to vrstvu rajčat a nakonec opečené maso ve slaninovém kabátku.
3
Do smetany vmícháme tymián, maizenu, pepř a sůl a ušleháme hustou šlehačku. Tu natřeme na maso a posypeme strouhanou nivou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi půl hodiny.
4
Výsledné jídlo je krásně šťavnaté. Lze podávat s brambory, rýží i těstovinami a chutná i dětem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský toast z croissantu

Francouzský toast z croissantu

Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Francouzský plátek

Francouzský plátek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Voš | 13. 1. 2007 22:21

    Vyzkoušela jsem na rodině a mělo to úspěch.Vyzkoušely to i kolegyně a chutnalo jim.Zařadila jsem mezi oblíbené

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2005 12:08

    Kuchařko, prosím, já zapomněla, že na ušlehanou smetanu se ještě nasype 10 dkg strouhané nivy. Moc díky za doplnění.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Krůtí maso Maizena Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Šlehačka Sůl Sýr Niva Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Cibulačka s celerem

Cibulačka s celerem

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

78
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
36
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact