• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

autor: Wiga003
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 16
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      ml voda dle potřeby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka cukr krupice
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 40
      g hladká mouka
    • 75
      g cukr krupice
    • 1
      ks citron
    • 4
      ks žloutek
  • Vršek
    • 4
      ks bílek
    • 50
      g moučkový cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin na těsto rychle zpracujeme hmotu (nejlépe v robotu, aby se zbytečně nezahřívalo), tu zabalíme do potravinové folie a dáme 30 minut odpočívat do lednice.
2
Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu (průměr asi 30cm), propícháme vidličkou a dáme předpéct 10 - 15 minut do trouby předehřáté na 210°C.
3
V hrnku přivedeme k varu mléko s nastrouhanou citronovou kůrou. Přidáme mouku a cukr a pořádně mícháme dokud směs trochu zhoustne, odstavíme z plamene, necháme chvilku zchladnout a přimícháme citronovou šťávu a žloutky. Náplň nalijeme na předpečené těsto a pečeme na 180°C asi 25 - 30 minut.
4
Z bílků,špetky soli a cukru ušleháme pevný sníh, který navršíme na koláč a dáme do trouby, kterou stáhneme na 120°C na dalších 15 - 25 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tarte tatin (obrácený koláč)

Tarte tatin (obrácený koláč)

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iw | 27. 9. 2016 16:03

    Sice nevypadal jako na obrázku (ten je hezčí)... ten můj byl taková placka, ale dobrý byl a snědl se celý :-)

  • iw | 27. 9. 2016 16:03

    Sice nevypadal jako na obrázku (ten je hezčí)... ten můj byl taková placka, ale dobrý byl a snědl se celý :-)

  • Kvapkavmori | 30. 9. 2014 15:05

    Koláčik výborný mňam - mňam :-) . Nemám rada veľmi sladké, a tento je tak akurát. Pre veľmi sladkoústych bude určite málo sladký. Trošičku som ho urobila zdravším tým, že som všetku bielu hladkú múku nahradila ovsenou celozrnnou, všetok cukor som nahradila brezovým cukrom (xylitolom) a do pudingu som zamiešala len tri žĺtka a tak mi nezostal 1 bielok navyše. Vďaka za výborný recept.

  • kris.T | 18. 5. 2014 17:45

    Výborný, dělám ho už podruhé .

  • roman | 23. 11. 2013 19:15

    Ktorý idiot sem dal tento recept? Neurážajte prosím francúzsku kuchyňu. Som to skúsil aj keď som vopred tušil, že to jedlé nebude. Hrôza, neskúšajte to, rovno môžete všetky tie suroviny hodiť do koša. To je negatívum internetu, že som môže dať každý čo chce!!

  • kykiryki | 15. 7. 2012 19:20

    Koláč moc chutnal, dávám 1!

  • kykiryki | 15. 7. 2012 19:20

    Koláč moc chutnal, dávám 1!

  • Lenka | 14. 7. 2012 22:47

    Dnes vyzkoušeno a určitě budeme opakovat. Je to výborné, lehké, voňavé a koláč není ani přeslazený. Doporučuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jablečno-hruškový pečený čaj
Jablečno-hruškový pečený…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Celoživotní pravá ruka oscarového režiséra Menzela (†82): Podstoupila operaci srdce!

Celoživotní pravá ruka oscarového režiséra Menzela (†82): Podstoupila operaci srdce!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty sladké
Francouzské toasty sladké
Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský jablkový koláč
Francouzský jablkový koláč
  • Recepty.cz
  • Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact