• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

autor: Wiga003
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 16
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      ml voda dle potřeby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka cukr krupice
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 40
      g hladká mouka
    • 75
      g cukr krupice
    • 1
      ks citron
    • 4
      ks žloutek
  • Vršek
    • 4
      ks bílek
    • 50
      g moučkový cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin na těsto rychle zpracujeme hmotu (nejlépe v robotu, aby se zbytečně nezahřívalo), tu zabalíme do potravinové folie a dáme 30 minut odpočívat do lednice.
2
Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu (průměr asi 30cm), propícháme vidličkou a dáme předpéct 10 - 15 minut do trouby předehřáté na 210°C.
3
V hrnku přivedeme k varu mléko s nastrouhanou citronovou kůrou. Přidáme mouku a cukr a pořádně mícháme dokud směs trochu zhoustne, odstavíme z plamene, necháme chvilku zchladnout a přimícháme citronovou šťávu a žloutky. Náplň nalijeme na předpečené těsto a pečeme na 180°C asi 25 - 30 minut.
4
Z bílků,špetky soli a cukru ušleháme pevný sníh, který navršíme na koláč a dáme do trouby, kterou stáhneme na 120°C na dalších 15 - 25 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tarte tatin (obrácený koláč)

Tarte tatin (obrácený koláč)

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iw | 27. 9. 2016 16:03

    Sice nevypadal jako na obrázku (ten je hezčí)... ten můj byl taková placka, ale dobrý byl a snědl se celý :-)

  • iw | 27. 9. 2016 16:03

    Sice nevypadal jako na obrázku (ten je hezčí)... ten můj byl taková placka, ale dobrý byl a snědl se celý :-)

  • Kvapkavmori | 30. 9. 2014 15:05

    Koláčik výborný mňam - mňam :-) . Nemám rada veľmi sladké, a tento je tak akurát. Pre veľmi sladkoústych bude určite málo sladký. Trošičku som ho urobila zdravším tým, že som všetku bielu hladkú múku nahradila ovsenou celozrnnou, všetok cukor som nahradila brezovým cukrom (xylitolom) a do pudingu som zamiešala len tri žĺtka a tak mi nezostal 1 bielok navyše. Vďaka za výborný recept.

  • kris.T | 18. 5. 2014 17:45

    Výborný, dělám ho už podruhé .

  • roman | 23. 11. 2013 19:15

    Ktorý idiot sem dal tento recept? Neurážajte prosím francúzsku kuchyňu. Som to skúsil aj keď som vopred tušil, že to jedlé nebude. Hrôza, neskúšajte to, rovno môžete všetky tie suroviny hodiť do koša. To je negatívum internetu, že som môže dať každý čo chce!!

  • kykiryki | 15. 7. 2012 19:20

    Koláč moc chutnal, dávám 1!

  • kykiryki | 15. 7. 2012 19:20

    Koláč moc chutnal, dávám 1!

  • Lenka | 14. 7. 2012 22:47

    Dnes vyzkoušeno a určitě budeme opakovat. Je to výborné, lehké, voňavé a koláč není ani přeslazený. Doporučuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Celer z trouby

Celer z trouby

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

49
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
31
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
29
Laskonky pravých Labužníků
Laskonky pravých…
20
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
18
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty sladké
Francouzské toasty sladké
Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský jablkový koláč
Francouzský jablkový koláč
  • Recepty.cz
  • Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact