• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské řezy

autor: okurka555
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
  • krém
    • 1
      l mléko
    • 2
      vanilkový pudink
    • 1
      žloutek
    • vanilkový cukr
    • 125
      g máslo
    • 1
      měkký tvaroh
    • moučkový cukr
  • šlehačka
    • 3
      šlehačka 2-3
    • ztužovač šlehačky
    • vanilkový cukr
  • poleva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozdělit na dva díly, každý díl rozválet na placku na celý plech, plech jen vypláchnout studenou vodou, nevymazávat. Zpočátku péct cca na 200-220 °C, po vyskočení zmírnit.
2
Krém: uvaříme pudink - mléko, pudinkové prášky, žloutek. Máslo necháme změknout. Do vlažného pudinku zašleháme nejlépe šlehačem cukr, měkké máslo, jako poslední tvaroh. Krém je lehoučký, nikdy se nesrazí a je rychle hotový.
3
Natřeme na jednu placku.
4
Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, natřeme na krém. Přiklopíme druhou plackou, lehce přimáčkneme nebo zatížíme.Dále do ledničky.
5
Poleva se připraví z prosátého moučkového cukru, citronové šťávy a vody utřením - cca 5 minut. Natřeme na vrchní placku.
6
Jednou jsem je zkoušela bez polevy, ale nemá to pak tu správnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 5. 10. 2008 20:14

    Tieto rezy sú výborné, nie velmi sladké a krájajú sa bez problémov už po 3 - 4 hodinách. Krájam tenkým zúbkovým nožom, plnka je pevná, nevyteká, ukladám do obľúbených.

  • Jarmila Procházková | 4. 10. 2008 09:19

    Krájím je zoubkovaným nožem. Nechám je po dohotovení v ledničce tak cca 3 hodiny. Potom krájím postupně dle potřeby vždy celý pruh a ten krájím na jednotlivé kousky. Náplň je ztuhlá, nevylézá.

  • Jana Řezníčková | 3. 10. 2008 07:47

    Marto, díky za radu, to vypadá fakt dobře a určtiě to takto vyzkouším. Ještě jednou díky.

  • Marta Navaříková | 2. 10. 2008 17:43

    já dělám pásy, ty upeču, naplním, druhý plát potřu polevou, nechám mírně zaschnout, nakrájím na obdélmíčky,čtverečky a kladu postupně na šlehačku. Potom už při krájení nemusíte mít obavy.

  • Jana Řezníčková | 1. 10. 2008 08:02

    Zdeňko, těší mě Vaše odpověď. Je to pravda, nemám teď v práci čas a doma net nemáme (hoši mají nooteboky)a tak se kouknu na recepty jen občas. Taky si recepty více vybírám, protože jsem dříve pořád tiskla a tiskla, doma jsem měla hory receptů a většinu jsem stejně nevyzkoušela, není to možné. Tak teď je vybírám s rozmyslem. Díky za optání - hoši ještě studují - ten starší v červnu promoval a pokračuje ve studiu- doktorantském a ten mladší končí zjara, byl půl roku v Německu, tak musí studovat o rok déle. Řezy určitě vyzkouším, díky za radu a buďte hodně zdravá a zase někdy......

  • Zdeňka - | 30. 9. 2008 14:32

    Jani,jsem moc ráda,že jste se zase objevila,už tady býváte hodně málo.A co synové,ještě studují?Já mám s lístkovým těstem celkem dobré zkušenosti,je pravda,že druhý den se líp krájí,ale pokud je na něm poleva,dá se to zubatým nožem zvládnout.Mějte se moc hezky.

  • Jana Řezníčková | 30. 9. 2008 12:59

    Určitě se musí nechat rozležet do druhého dne, že?Jak je krájíte? Já s listovým těstem nemám zrovna dobré zkušenosti. Několikrát jsem dělala podobné řezy a vždycky se špatně krájely. Spíš byly nejlepší až tak třetí den. Jaké s tím máte zkušenosti?? Díky za radu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Listové těsto Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
21
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
19
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty sladké
Francouzské toasty sladké
  • Recepty.cz
  • Francouzské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact