• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské řezy

autor: okurka555
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
  • krém
    • 1
      l mléko
    • 2
      vanilkový pudink
    • 1
      žloutek
    • vanilkový cukr
    • 125
      g máslo
    • 1
      měkký tvaroh
    • moučkový cukr
  • šlehačka
    • 3
      šlehačka 2-3
    • ztužovač šlehačky
    • vanilkový cukr
  • poleva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozdělit na dva díly, každý díl rozválet na placku na celý plech, plech jen vypláchnout studenou vodou, nevymazávat. Zpočátku péct cca na 200-220 °C, po vyskočení zmírnit.
2
Krém: uvaříme pudink - mléko, pudinkové prášky, žloutek. Máslo necháme změknout. Do vlažného pudinku zašleháme nejlépe šlehačem cukr, měkké máslo, jako poslední tvaroh. Krém je lehoučký, nikdy se nesrazí a je rychle hotový.
3
Natřeme na jednu placku.
4
Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, natřeme na krém. Přiklopíme druhou plackou, lehce přimáčkneme nebo zatížíme.Dále do ledničky.
5
Poleva se připraví z prosátého moučkového cukru, citronové šťávy a vody utřením - cca 5 minut. Natřeme na vrchní placku.
6
Jednou jsem je zkoušela bez polevy, ale nemá to pak tu správnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 5. 10. 2008 20:14

    Tieto rezy sú výborné, nie velmi sladké a krájajú sa bez problémov už po 3 - 4 hodinách. Krájam tenkým zúbkovým nožom, plnka je pevná, nevyteká, ukladám do obľúbených.

  • Jarmila Procházková | 4. 10. 2008 09:19

    Krájím je zoubkovaným nožem. Nechám je po dohotovení v ledničce tak cca 3 hodiny. Potom krájím postupně dle potřeby vždy celý pruh a ten krájím na jednotlivé kousky. Náplň je ztuhlá, nevylézá.

  • Jana Řezníčková | 3. 10. 2008 07:47

    Marto, díky za radu, to vypadá fakt dobře a určtiě to takto vyzkouším. Ještě jednou díky.

  • Marta Navaříková | 2. 10. 2008 17:43

    já dělám pásy, ty upeču, naplním, druhý plát potřu polevou, nechám mírně zaschnout, nakrájím na obdélmíčky,čtverečky a kladu postupně na šlehačku. Potom už při krájení nemusíte mít obavy.

  • Jana Řezníčková | 1. 10. 2008 08:02

    Zdeňko, těší mě Vaše odpověď. Je to pravda, nemám teď v práci čas a doma net nemáme (hoši mají nooteboky)a tak se kouknu na recepty jen občas. Taky si recepty více vybírám, protože jsem dříve pořád tiskla a tiskla, doma jsem měla hory receptů a většinu jsem stejně nevyzkoušela, není to možné. Tak teď je vybírám s rozmyslem. Díky za optání - hoši ještě studují - ten starší v červnu promoval a pokračuje ve studiu- doktorantském a ten mladší končí zjara, byl půl roku v Německu, tak musí studovat o rok déle. Řezy určitě vyzkouším, díky za radu a buďte hodně zdravá a zase někdy......

  • Zdeňka - | 30. 9. 2008 14:32

    Jani,jsem moc ráda,že jste se zase objevila,už tady býváte hodně málo.A co synové,ještě studují?Já mám s lístkovým těstem celkem dobré zkušenosti,je pravda,že druhý den se líp krájí,ale pokud je na něm poleva,dá se to zubatým nožem zvládnout.Mějte se moc hezky.

  • Jana Řezníčková | 30. 9. 2008 12:59

    Určitě se musí nechat rozležet do druhého dne, že?Jak je krájíte? Já s listovým těstem nemám zrovna dobré zkušenosti. Několikrát jsem dělala podobné řezy a vždycky se špatně krájely. Spíš byly nejlepší až tak třetí den. Jaké s tím máte zkušenosti?? Díky za radu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Listové těsto Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Hummus II.

Hummus II.

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

82
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Fanoušci na Aničku Slováčkovou (†29) nezapomněli: Její hrob na Dušičky zaplavily svíčky!

Fanoušci na Aničku Slováčkovou (†29) nezapomněli: Její hrob na Dušičky zaplavily svíčky!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty sladké
Francouzské toasty sladké
  • Recepty.cz
  • Francouzské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact