• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzské fazole
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské fazole

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské fazole
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • česnek
    • tymián
    • petrželka
    • bobkový list
    • rajčata
    • celer
    • pórek
    • cibule
    • 0,50
      kg fazole
    • drůbeží vývar
    • pepř mletý
    • olej
    • víno
    • 1
      ks klobása
    • anglická slanina libovější
    • 1
      ks krůtí maso stehna

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole.
2
Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250 g anglické slaniny vcelku a přivedeme do varu. Používám tlakový hrnec pro úsporu času, a tak jsou časy již přizpůsobeny. V normálním hrnci je doba 3 krát delší (celkem 75 minut).
3
Mezitím si pokrájíme podle chuti pórku a 3 velké cibule a když se hrnec začne vařit, odstavíme ho a přidáme zeleninu. Současně přidáme 2 bobkové listy, 2 stroužky česneku, 1,5 lžičky soli, půl lžičky tymiánu, 2 snítky petrželky, trochu pepře a pokračujeme ve varu.
4
Dále si na pánvi rozpálíme 2-3 lžíce oleje, na kterém zprudka opečeme 3 rozkrájená, spařená rajčata, 3 lžíce nasekaného celeru a stejné množství nakrájené cibule a po chvíli zalejeme 1/8 l vína a povaříme.
5
Po 15 minutách varu odstavíme hnec a vyndáme klobásy. Pokračujeme ve varu a po dalších 10 minutách varu jej definitivně odstavíme a vyndáme k vychladnutí maso a slaninu. Fazole přecedíme a vývar dáme do hrnce. Potom fazole smícháme s obsahem pánve.
6
Nakrájíme na kousky maso, slaninu a na čtvrtkolečka klobásy. Do pekáče dáme na spodek maso, které pokryjeme fazolemi, další vstvou je klobása, opět fazole a nakonec slanina. Celé to zalijeme vývarem a dáme do trouby na 75 minut zapéct.
7
Je to pracný recept, někomu se může zdát, že fazole se rozvaří, ale budete překvapeni! Jako příloha francouzská bageta, veka nebo pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 28. 2. 2006 11:28

    Recept asi není pro ženy, které ve všední den přijdou domů po 17. hodině. Ale vypadá pro milovníky fazolí moc lákavě, zkusím v sobotu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Drůbeží Z luštěnin Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Česnek Cibule Drůbeží vývar Fazole Klobása Krůtí maso Olej Pepř mletý Petrželka Pórek Rajčata Sůl Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
21
Kokosová pochoutka
Kokosová pochoutka
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

  • Recepty.cz
  • Francouzské fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact