• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle Honzy
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory podle Honzy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory podle Honzy
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 10
      ks brambory střední
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika větší
    • pórek trochu, asi 50 g
    • 1
      ks klobása velká, dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • majoránka
    • sádlo
    • bylinky možno i čerstvé (bazalka, petržel ..apod.)
    • pepř mletý
    • sýr možno dle chuti (i šunka, slanina)

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a vložíme první vrstvu do vymazané formy sádlem. Poté osmahneme nakrájenou cibuli na kostičky a až začne výrazně vonět přidáme nakrájenou klobásu. Až se klobása osmahne přidáme tvrdší zeleninu (pórek, paprika) a česnek. Směs orestujeme či trochu podusíme. Až nám paprika trochu změkne, přidáme rajčata a bylinky (většinou pro italskou kuchyni) a necháme směs jemně podusit. Tu potom vkládáme mezi brambory (tak tři vrstvy brambor, dvě vrstvy směsi), může se dát do vnitř i pár plátků sýra a šunky či slaniny (dle chuti). Poslední vrstvu brambor nakonec zalijeme dvěma rozšlehanými vajíčky.
2
Nakonec vše dáme zapéct (200-250 °C, 20-30 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JirkaJehne | 5. 1. 2013 10:57

    Super inspirace a výborný vysledek, ještě přeložil par plátky sýra a bylo to dokonale :-)

  • noname | 28. 8. 2012 16:58

    pražské brambory! ;-)

  • barus.v | 2. 8. 2012 12:02

    Vyzkoušela jsem a byly dokonalé! Už je jinak ani dělat nebudu! Manžel dal také pochvalu, ještě pod poslední vrstvu brambor jsem dala uzený plátkový sýr. Zrovna dnes se na ně chystám znovu.

  • Anonymous | 8. 10. 2011 22:46

    Bolo to výborne, dodržala som pokyny, akurát som ešte pridala uvarené vajíčka. Aj mojmu drahému to veľmi chutilo :-)

  • Anonymous | 8. 10. 2011 22:42

    Bolo to výborné, dodržala som pokyny, akurát som tam es

  • ariska | 23. 8. 2011 19:36

    prima basta, jeste jsem pridala oloupana rajcata,ktera jsem podusila. opravdu dobre :-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2010 16:08

    Není bezmasé

  • Milena Červinková | 28. 8. 2007 13:52

    Výborný recept, dodržela jsem celý předpis, jen do vajec jsem rozmíchala ještě trochu smetany a nakonec vše posypala sýrem.Opravdu moc dobré.

  • GABRIELA ŠIMKOVÁ | 22. 8. 2006 20:02

    Udělala sem v základní verzi,bez sýra a šunky.Brambory sem nekrájela,ale přejela přes kolečko,na kostičky.Osolila,opepřila a dal akoření na pizu.VYNIKAJÍCÍ!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Česnek Cibule Klobása Majoránka Paprika Pepř mletý Pórek Rajčata Sádlo Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
22
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
21
Bramboráčky s houbovou omáčkou
Bramboráčky s houbovou…
20
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle Honzy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact