• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory od mé maminky
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory od mé maminky

autor: wrtt
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 86
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1,50
      kg brambory
    • sůl
    • 250
      g eidam sýr
    • pepř mletý
    • 3
      ks vařená vejce
    • nakládané okurky
    • olej
    • 500
      g gothaj 400 - 500g, (bratislava)

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezi tím si nakrájíme na kolečka oloupaný gothaj. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme olejem nebo sádlem. (Já používám olej ve spreji).
2
Uvařené a oloupané brambory krájejte na plátky, vejce jen oloupeme a nastrouháme. Do pekáče dáváme vrstvy. Začínáme plátky brambor, ty osolíme a opepříme. Na brambory vrstva salámu, na salám nastrouháme 1 vejce (co vrstva to vejce. Já dělám 3 vrstvy), zavařenou okurku (pokud je malá tak i 2) a nakonec nastrouháme sýr. Opakujeme, až máme vše v pekáči. Vrchní vrstva jsou brambory. Přes poslední vrstvu nalijte trochu oleje. Tak akorát, aby se nám to nepřipalovalo, ale také aby to neplavalo v tuku.

RADA: Jak oloupat brambory?

3
Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 stupních asi 20 min. Toto jde též udělat ze syrových brambor, ale doba pečení se tím pádem prodlouží.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory

Francouzské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ebigail | 11. 3. 2013 16:28

    Je to dobrota :-D

  • noname | 4. 8. 2012 15:12

    pražské brambory ;-)

  • Ejný | 5. 2. 2011 18:41

    Samé dobré suroviny,vyzkouším:)

  • eva | 7. 1. 2011 11:12

    je to skvely recept , ja jsem tam jeste pridala cibuli do skelnata do toho nakrajeny salam a prokladam to rajcetem,zelenou paprikou a smesi salam a cibulka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Eidam sýr Gothaj Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sůl Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

18
Brusinkový kompot
Brusinkový kompot
17
Domácí kečup
Domácí kečup
15
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
14
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné (mini) palačinky
13
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory od mé maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact