• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory od mé maminky
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory od mé maminky

autor: wrtt
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 122
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1,50
      kg brambory
    • sůl
    • 250
      g eidam sýr
    • pepř mletý
    • 3
      ks vařená vejce
    • nakládané okurky
    • olej
    • 500
      g gothaj 400 - 500g, (bratislava)

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezi tím si nakrájíme na kolečka oloupaný gothaj. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme olejem nebo sádlem. (Já používám olej ve spreji).
2
Uvařené a oloupané brambory krájejte na plátky, vejce jen oloupeme a nastrouháme. Do pekáče dáváme vrstvy. Začínáme plátky brambor, ty osolíme a opepříme. Na brambory vrstva salámu, na salám nastrouháme 1 vejce (co vrstva to vejce. Já dělám 3 vrstvy), zavařenou okurku (pokud je malá tak i 2) a nakonec nastrouháme sýr. Opakujeme, až máme vše v pekáči. Vrchní vrstva jsou brambory. Přes poslední vrstvu nalijte trochu oleje. Tak akorát, aby se nám to nepřipalovalo, ale také aby to neplavalo v tuku.

RADA: Jak oloupat brambory?

3
Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 stupních asi 20 min. Toto jde též udělat ze syrových brambor, ale doba pečení se tím pádem prodlouží.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory

Francouzské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ebigail | 11. 3. 2013 16:28

    Je to dobrota :-D

  • noname | 4. 8. 2012 15:12

    pražské brambory ;-)

  • Ejný | 5. 2. 2011 18:41

    Samé dobré suroviny,vyzkouším:)

  • eva | 7. 1. 2011 11:12

    je to skvely recept , ja jsem tam jeste pridala cibuli do skelnata do toho nakrajeny salam a prokladam to rajcetem,zelenou paprikou a smesi salam a cibulka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Eidam sýr Gothaj Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sůl Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem

Okurkový salát s jogurtem a…

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

400
Francouzský dresing
Francouzský dresing
145
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
122
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
105
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
74
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem
Zapečené noky s rajčaty…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Karel Vágner oholil knír: Chtěl pod vodní hladinu!

Karel Vágner oholil knír: Chtěl pod vodní hladinu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory od mé maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact