• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory III.
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory (Pro 4 osoby cca 10 větších)
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek
    • uzeniny (Např. 4 polopárky)
    • 4
      ks vejce 3-4
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • červená paprika
    • 4
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na půl centimetru silná kolečka. Na pánvi osmažíme na drobno pokrájenou cibulku, přidáme na kolečka nakrájené polopárky a nakonec hrášek. Po usmažení všech ingrediencí zalijeme sojovou omáčkou, opepříme, osolíme.
2
Do pekáčku vymazaného olejem klademe vrstvu brambor, směsi z uzeniny a hrášku a nakonec zase brambory. Nezapomeneme brambory osolit! Poslední vrstvu brambor zlehka posypeme červenou paprikou. pečeme v troubě cca 25 min, 5 min před dopečením polijeme rozkvedlanými osolenými vejci. Podáváme s kyselou okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory

Francouzské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majkl1679 | 8. 2. 2020 09:10

    Sojovku ? styděl bych se ...

  • barbarons
    barbarons | 9. 3. 2015 16:57

    Moc dobrý receptík :) Já do směsi ještě přidala barevnou papriku a bylo to také dobré...a manžel si na to nastrouhal ještě sýr :-)

  • barbarons
    barbarons | 9. 3. 2015 16:55

    Dobrý recept, já ještě do směsi přidala barevnou papriku :-) a je to mňamkaaa.. :-) Jinak manžel si na to nastrouhal ještě sýr :-)

  • Vlasta | 23. 1. 2013 21:59

    :-D

  • recepty73
    recepty73 | 10. 11. 2010 13:29

    Foto u receptu je mé,ale autorem nejsem :-).Musím potvrdit,že jsou dobré...

  • rosna | 10. 11. 2010 13:25

    moc dobré brambory, varila jsem je uz v lete a ted jsem si na ne vzpomnela a uz jsou v troube :)

  • Věra | 16. 1. 2008 20:06

    Dávám 1.Bylo to dobré.Konečně se mi povedly zapékané brambory tak,jak jsem se snažila hodně dlouho.Akorát jsem přidala trochu uzeného masa a vše s bramborama zamíchala dohromady(nevrstvila klasicky)

  • Petr | 21. 2. 2006 15:45

    Marie, zkuste to a nebo jděte o recept dál. Je to moc dobré! :-)

  • Marie Novotná | 18. 11. 2005 14:24

    Proč, prosím, do fracouzských brambor sójovou omáčku?

  • I D | 17. 9. 2005 22:39

    Místo hrášku paprika, červená, žlutá, zelená = vypadá to moc hezky a tyky tak chutná. Pepřema červenou paprikou dochutit do pikantna. Kyselá okurka k tomu sedí:o)

  • Lucka | 10. 3. 2005 11:44

    Poloparek je termin pouzivany pro parky jinde nazvane jako obycejne. Sama jsem se setkala s touto "neznalosti" terminu, kdyz jsem studovala na jihu cech a chtela jsem si tuto pochutinou koupit. Zjednodusene - je to tlusty parek. :-))

  • Alena | 4. 3. 2005 11:56

    Polopárek bych řekla, že je půl párku a např. 4 polopárky by mohly být dle mé úvahy dva celé párky... velmi zajímavé bude až půjdu do masny koupit např. 25 polopárků co mi dají, že by 12,5 párků ?...

  • picinka | 4. 3. 2005 09:21

    že by to bylo dobré

  • Anonym | 22. 2. 2005 17:45

    co je to poloparek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Cibule Olej Pepř mletý Sojová omáčka Sterilovaný hrášek Sůl Uzeniny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

104
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
35
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
27
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
26
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact