• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzská srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská srdíčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská srdíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • kakao
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Desku posypeme práškovým cukrem a na něm rozválíme těsto 2-3 mm silné. Přes sítko posypeme celé vrstvou kakaa (aby nebylo těsto vidět). Potom z obou delších stran těsto stočíme do poloviny. Dvojroládu krájíme ostrým nožem na plátky silné asi 5 mm a prsty dotlačíme "špici" srdíčka. Skládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě do zlata.
2
Podáváme vychladlé jako pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kája sisi | 27. 10. 2013 17:26

    asi jsi to upeču :-) ;-) :-D :-* 8-) O:-) <3 :-S

  • kája sisi | 27. 10. 2013 17:26

    asi jsi to upeču :-) ;-) :-D :-* 8-) O:-) <3 :-S

  • Inge | 26. 10. 2011 09:28

    vypada to moc dobre, 8-) dneska to skusim upect

  • MartikK
    MartikK | 15. 3. 2011 15:25

    Včera jsem přidala recept na mnohem jednodušší krachle z listového těsta. Dnes jsem našla tento receptík, už ho mám mezi oblíbenými a příště vyzkouším místo krachliček ;-)

  • J.Tereza | 8. 11. 2010 21:20

    Ef1412, ale to nie je chyba receptu, ale vaša...v recepte je jasne napísané : KAKAO, nie kadejaké náhražky. :-$

  • MatějP | 8. 11. 2010 12:07

    ja bich kuli teto sladkosti i umrel

  • Ef1412 | 12. 10. 2010 12:04

    Já jsem tyhle srdíčka dělala na hody o víkendu, mělo to úspěch, ale měla jsem při pečení 2 problémy. Jednak jsem asi udělala chybu, když jsem použila granko, protože se mi strašně vysypávalo, ale pak jsem dala jen tenkou vrstvu a tu jsem ještě válečkem rozválela po povrchu. Pak druhý problé=m nebyl tvar(lepší je konec zakroutit, jde to lehce, ale při pečení, pokud byla srdíčka "dozlatova" se kakao pěkně připalovalo. Mohlo být taky způsobenou plynovou troubou. Ale u detí to slavilo obrovský úspěch. Po prvním zkaženém plechu to pak už bylo ok. Dávám trojku

  • Tatjana222
    Tatjana222 | 6. 10. 2010 21:13

    Jee to je hezky, musim to taky vyzkoušet :)

  • Kristýna Novotná | 18. 10. 2009 16:24

    Tenhle recept také dělávám, naučila mě ho moje kamarádka z francouzské části Belgie. Ale já srdíčka nedělám, na chuti to neztratí, ani když to zabalíte jako roládu ;)

  • Martina Machalcová | 29. 10. 2008 19:28

    Jak to čtu, tak mám pocit, že se to kakao z toho listového těsta musí vysypat jak to budu stáčet a pak dávat na plech ne?A patří tam obyčejné kakao a nebo třeba granko?

  • Anonym | 12. 12. 2007 19:02

    dneska jsme to vyzkoušely a byl to spíš jeden preclík vedle druhého ae jinak super

  • Hanička | 12. 12. 2007 15:33

    Vyzkoušela jsem a od té doby když dělám něco s listovým těstem, vyšetřím trochu na tyto dobrůtky.Je to rychlé a výborné.

  • Veronika | 17. 10. 2007 07:58

    Včera večer jsem zkoušela z jednoho zbytkového plátu těsta. Vyváleja jsem proto opravdu dotenka, aby jich bylo co nejvíc, pořádně přimáčkla špičku, až se přítel těšil na rybičky :-) Ale nějakým zázrakem z toho vznikla krásná drobounká srdíčka. Jednoduché a moc dobré, díky za tip.

  • Tereza Jarčušková | 7. 12. 2006 14:55

    Špičky srdiečok pritlačte silnejšie. Ono to kakao bráni zlepeniu, ale keď pritlačíte viac, tak sa to nerozíde. Pečte ako každé lístkové cesto, teda do horúcej rúry.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 12. 2006 14:25

    Děti ve škole dělaly o něco silnější plátky, než uvádí Terezka, protože ještě nemají tu jistotu. Ale srdce se celkem povedla a i tvar byl docela pěkný a většinou s nimi pobyt v troubě neudělal nic podstatného:-))

  • beba | 6. 12. 2006 14:02

    Aj mne sa to splaštilo, kde som urobila chybu.

  • Šárka | 6. 12. 2006 08:14

    Tvar srdíček se mi sice při pečení "zničil" a vypadalo to jako preclíčky, ale chutnalo to moc dobře. Před smotáním jsem ještě posypala mletými mandlemi ;-)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 11. 2006 18:02

    Před chvílí jsme tato srdíčka dopekli s dětmi na kroužku vaření. Děti posílají 1!!

  • Michaela K. | 25. 3. 2006 14:19

    Hned to jdu vyzkoušet - určitě to bede dobrota!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Listové těsto Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

73
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
55
Rizoto s masem
Rizoto s masem
54
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové bábovičky s…
53
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami…
44
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská marináda
Francouzská marináda
francouzská polévka
francouzská polévka
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
  • Recepty.cz
  • Francouzská srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact