• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská gratinovaná cibulačka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská gratinovaná cibulačka

autor: JanKucerik
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 160 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
12fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Na vývar
    • 2
      ks mrkev větší čerstvá
    • 2
      ks petržel větší čerstvá
    • 1
      ks celer (stačí půlka)
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 2
      ks kuřecí křídla
    • 2
      ks kuřecí játra (nejlépe skelet od řezníka)
    • 8
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý na dochucení čerstvě pompletý
    • 2
      l studená voda (pozor ne teplou)
    • 2
      ks cibule
  • Základ na cibulačku
    • 3
      ks cibule nejlépe velká bílá
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý čerstvě umletý
    • 30
      g máslo (poctivé české, žádné experimenty)
  • Na dokončení cibulačky
    • 1
      ks francouzská bageta
    • 2
      lžíce panenský olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 50
      g parmazán (pravá cibulačka obsahuje sýr Gruyré)

Postup přípravy receptu

1
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar:
2
Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut. Skelet a křídla obracíme, aby se nepřipékaly a netvořily se spáleniny.
3
Zhruba 10 minut před dokončením pečení kostí roztopíme ve větším hrnci máslo a přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a restujeme zhruba 10 minut.
4
Vytáhneme z trouby pečené kuřecí skelety, křídla a vložíme do hrnce s orestovanou zeleninou. Dohromady ještě vše znovu asi 2 minuty orestujeme, přidáme koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) a zalijeme studenou vodou cca 2-2,5 litru podle množství a velikosti zeleniny, skeletu a kuřecích křídel. Nyní vložíme do hrnce také žluté cibule. Cibule neloupeme celé, ale jen jednu horní slupku a ořežeme tmavé kraje. Cibule ve slupce vložíme do hrnce spolu se zeleninou a skelety. Přidáme torchu petrželové natě a uvedeme do varu. Jakmile začne vývar vřít, ihned stáhneme na nejmenší stupeň tak, aby vývar jen mírně bublal (Menší bubliny neboli táhnutí. Vývar nesmí hodně vřít.). Vývar vaříme od času zavaření 2 hodiny. Po dokončení vývar přecedíme, abychom měli jen samotný vývar bez masa a zeleniny pro další použití na cibulačku. (Prozatím nesolíme, to až později na dochucení.)
5
Nyní si připravíme základ na cibulačku:
6
Všechnu bílou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a restujeme na rozpuštěném másle 15-20 minut do doby, než bude hnědá. Potom přidáme lžíci hladké mouky, zapražíme spolu s cibulí (pozor, aby nezačala cibule černat) a poté zalijeme hotovým kuřecím vývarem. Takto zalitou cibulačku vaříme zhruba 20 minut, abychom vyvařili mouku a spojili chutě. Přidáme čerstvě umletý pepř, dochutíme solí. (Jiné koření se nepřidává, pak už je to lidová tvořivost.) Nyní máme skoro hotovo.
7
Závěrečná příprava:
8
Bagetu nakrájíme na menší kolečka/plátky a orestujeme na pánvi s olivovým olejem. Troubu rozehřejeme na 200°C. Do polévkové misky nalejeme cibulovou polévku a na vrch vložíme orestovanou bagetu. Nastrouháme na jemné plátky (nejlépe sýrovým struhadlem) sýr Gruyré a misku vložíme do rozehřáté trouby do doby, než se sýr rozpustí a bude mít zlatavou barvu.
9
Pak již vytáhneme a je hotovo. Pozor, miska bude pálit, ale chuť bude vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Francouzská bageta Hladká mouka Kuřecí játra Kuřecí křídla Máslo Mrkev Nové koření Panenský olivový olej Parmazán Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželová nať Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

567
Salát do ruky
Salát do ruky
83
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s…
35
Rychlovka z těstovin
Rychlovka z těstovin
26
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská marináda
Francouzská marináda
francouzská polévka
francouzská polévka
Francouzská srdíčka
Francouzská srdíčka
  • Recepty.cz
  • Francouzská gratinovaná cibulačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact