• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzská cibulačka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská cibulačka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 159
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Na suroviny i přípravu jednoduchá, v chuti ohromující. Francouzská cibulačka je ideálním jídlem pro chladné zimní dny, ale užijete si ji kdykoliv.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      snítka tymián
    • 3
      stroužek česnek
    • 250
      ml bílé víno
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l vývar
    • 1
      ks bageta menší
    • 150
      g sýr Gruyère

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. V kastrolu rozehřejte máslo, dejte do něj cibuli a tymián, krátce je zprudka opečte a snižte teplotu. Na mírném plameni a za občasného míchání cibuli restujte asi 30 minut. Cibule zezlátne a změkne.

RADA: Krájení cibule

2
Vmíchejte česnek nasekaný nadrobno, krátce zarestujte a přilijte víno. Na mírném plameni vařte asi 5 minut, aby se odpařil alkohol a tekutina se částečně zredukovala. Obsah hrnce zaprašte moukou, promíchejte a minutu restujte. Teď postupně přilévejte horký vývar, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut.

RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu

3
Bagetu nakrájejte na plátky a z obou stran ji opečte pod grilem dozlatova. Sýr nastrouhejte nahrubo. Polévku dochuťte solí, pepřem a rozdělte do misek vhodných do trouby. Při nalévání vylovte větvičky tymiánu. Na polévku dejte plátky opečené bagety a bohatě je zasypte sýrem. Misky dejte krátce zapéct do trouby pod gril, stačí pár minut, než se rozpustí sýr.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaná červená cibule

Nakládaná červená cibule

Cibulačka s toasty

Cibulačka s toasty

Dip z karamelizované cibule

Dip z karamelizované cibule

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Večeře Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bílé víno Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Sýr Tymián Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

64
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
27
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
10
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bramboračka
Francouzská bramboračka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
  • Recepty.cz
  • Francouzská cibulačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact