• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta - hrníčkový recept
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská bageta - hrníčkový recept

autor: Markéta S.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 243
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      lžička sušené droždí
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

1
Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout dokud nezdvojnásobí objem - zhruba hodinu. Pak vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety, opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Bagety odkryjeme a na každé uděláme tři šikmé zářezy zhruba do poloviny. Otevřeme rozpálenou troubu a na dno vlijeme asi čvrt hrnku vody, přidáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla. Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.
2
Z tohoto množství uděláme 2 bagety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Francouzská bageta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jujájo | 17. 2. 2019 19:47

    Povedly se :) Dala jsem půlku hladké mouky a půlku hl. Mouky špladové (chlebova z Lidlu). Sice jsem nevěděla poměr lžičky a hrnky, ani jak řídké/tuhé těsto má být. Vyšly 2 hezké baterky chlebove chuti (Ale to asi je tou moukou). Příště přidám i semínka :P

  • Martina | 28. 10. 2016 19:39

    Výborná bagetka, nadýchaná a křupavá. Dala jsem do ní ještě lněné semínko a cibulku. :-)

  • Martina | 28. 10. 2016 19:39

    Výborná bagetka, nadýchaná a křupavá. Dala jsem do ní ještě lněné semínko a cibulku. :-)

  • milans13 | 28. 8. 2014 20:04

    Jednoduchý recept,ale s bagetou to nemá nic společného.

  • nuteverka | 9. 6. 2013 11:50

    na druhy plech

  • Gábina H | 30. 9. 2008 08:32

    Opravdu se ta voda leje přímo na dno trouby? Bojím se, abychsi neponičila troubu. Většinou jsem četla, že se dává do trouby hrnek s vodou.

  • Petr Kazik | 29. 9. 2008 21:04

    funguje, 1

  • Vlaďka Dary | 1. 2. 2008 12:55

    Jestli ještě můžu přispět...zkuste někdy přidat do těsta 2-3 lžíce nahrubo pomletého lněného semínka...samo o sobě má dobrou chuť,ale pomletím se jeho chuť i dobré účinky v těle zvýrazní.Chutná je též kombinace se slunečnic.semínk.,ovesnými vločkami,lněným semínkem...dnes poprvé zkouším bochánky s celozrn.moukou a pohankovými vločkami,tak jsem na ně zvědavá...no,je prostě moře možností,co do pečiva přidat!Ať se vám to pečení daří i chutná:)))

  • Marketa F. | 1. 2. 2008 00:06

    Pani Vladko, dekuji za typ, zkusila jsem dnes udelat s jednim hrnkem celozrnne mouky misto bile a chutnalo mi vic nez z bile! Priste zkusim prihodit par slunecnicovych seminek, mela jsem je pripravene uz tentokrat, jenze jsem na ne v zapalu vareni a peceni zapomnela.

  • Vlaďka Dary | 26. 1. 2008 20:17

    Zkusila jsem a bagety vypadají i chutnají dobře.Jeden hrnek bílé mouky jsem ale nahradila pšeničnou celozrnnou a přidala jsem trochu pšenič.klíčků,aby to bylo 'zdravější'.Těsto bylo pěkné,nelepivé.Dávám za 1:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Olivový olej Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skotská vejce

Skotská vejce

Sumeček

Sumeček

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

117
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
76
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
75
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
46
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
40
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Fracouzská kaše
Fracouzská kaše
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bramboračka
Francouzská bramboračka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta - hrníčkový recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact