• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Foie gras
Napište svůj komentář k receptu

Foie gras

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
5fotografií
Nahrát fotku
 

Foie gas, ztučnělá játra hus a kachen, jsou považována za delikatesu nejenom ve francouzské kuchyni. Tuhle luxusní lahůdku si nejlépe vychutnáte s čerstvým křupavým pečivem.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g foie gras
    • 40
      ml bílé víno (sladké)
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak, aby vám vznikly dva laloky. Poté odstraňte všechny žilky, vyřízněte i případná červená místa.

RADA: Jak na domácí paštiku?

2
Mezitím si předehřejte troubu na 100 ° C. Oba kusy jater posypte čerstvě mletým pepřem, solí a trochou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku a namačkejte je do malého keramického pekáče. Nakonec obsah podlijte vínem, pokud máte doma koňak, přidejte 2-3 lžíce.

RADA: Zkuste i jiné recepty z jater

3
Zakrytý pekáček s játry vložte do většího pekáče naplněného vodou a pečte při 100 °C 40 minut. Po upečení odkryjte a z játrové hmoty pomocí lžíce odeberte tuk, který teplem vystoupal na povrch. Ten uložte do samostatné misky.

RADA: Ochutnejte i pečenou perličku s foie gras

4
Pak povrch překryjte potravinářskou fólií nebo kusem pečícího papíru vystřiženého do tvaru pekáčku a zatižte ho něčím těžkým. Po 30 minutách závaží odstraňte, ale játra v pekáčku nechte zakrytá a dejte je na 24 hodin do chladu.

RADA: Tipy na recepty z masa

5
Druhý den fólii či papír sejměte a vršek teriny zalijte předem rozpuštěným tukem, který jste po upečení sesbírali. Terinu uložte do lednice a nechte 48 hodin v chladu odpočívat. Hotový pokrm nakrájejte na plátky a podávejte namazaný na čerstvé bagetě, jako doplněk se skvěle hodí třeba fíky.

RADA: Proč jíst sádlo? Je trvanlivé a zdravější než máslo

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

Pečená perlička s kaštany a foie gras

Pečená perlička s kaštany a foie gras

Kachní paštika

Kachní paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Foie gras Muškátový oříšek Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Italská pizza

Italská pizza

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

26
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám
Dvouvrstvý koláč z…

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Další rána pro rozvádějící se Belohorcovou: Přišla o milovaného parťáka!

Další rána pro rozvádějící se Belohorcovou: Přišla o milovaného parťáka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Fofr piškotová roláda
Fofr piškotová roláda
Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina
Fofr rybízový (višňový) koláč /…
Fofrperník
Fofrperník
Fondue z toblerone
Fondue z toblerone
Fracouzská kaše
Fracouzská kaše
Francouzská bageta
Francouzská bageta
  • Recepty.cz
  • Foie gras
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact