• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Foie gras
Napište svůj komentář k receptu

Foie gras

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
5fotografií
Nahrát fotku
 

Foie gas, ztučnělá játra hus a kachen, jsou považována za delikatesu nejenom ve francouzské kuchyni. Tuhle luxusní lahůdku si nejlépe vychutnáte s čerstvým křupavým pečivem.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g foie gras
    • 40
      ml bílé víno (sladké)
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak, aby vám vznikly dva laloky. Poté odstraňte všechny žilky, vyřízněte i případná červená místa.

RADA: Jak na domácí paštiku?

2
Mezitím si předehřejte troubu na 100 ° C. Oba kusy jater posypte čerstvě mletým pepřem, solí a trochou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku a namačkejte je do malého keramického pekáče. Nakonec obsah podlijte vínem, pokud máte doma koňak, přidejte 2-3 lžíce.

RADA: Zkuste i jiné recepty z jater

3
Zakrytý pekáček s játry vložte do většího pekáče naplněného vodou a pečte při 100 °C 40 minut. Po upečení odkryjte a z játrové hmoty pomocí lžíce odeberte tuk, který teplem vystoupal na povrch. Ten uložte do samostatné misky.

RADA: Ochutnejte i pečenou perličku s foie gras

4
Pak povrch překryjte potravinářskou fólií nebo kusem pečícího papíru vystřiženého do tvaru pekáčku a zatižte ho něčím těžkým. Po 30 minutách závaží odstraňte, ale játra v pekáčku nechte zakrytá a dejte je na 24 hodin do chladu.

RADA: Tipy na recepty z masa

5
Druhý den fólii či papír sejměte a vršek teriny zalijte předem rozpuštěným tukem, který jste po upečení sesbírali. Terinu uložte do lednice a nechte 48 hodin v chladu odpočívat. Hotový pokrm nakrájejte na plátky a podávejte namazaný na čerstvé bagetě, jako doplněk se skvěle hodí třeba fíky.

RADA: Proč jíst sádlo? Je trvanlivé a zdravější než máslo

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

Pečená perlička s kaštany a foie gras

Pečená perlička s kaštany a foie gras

Kachní paštika

Kachní paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Foie gras Muškátový oříšek Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

998
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
157
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
33
Špagety sypané česnekem
Špagety sypané česnekem
33
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…
20
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Catherine Zeta-Jones (55) je 20 let vdaná za Michaela Douglase (80), ale... Brousí si zuby na zajíčky?

Catherine Zeta-Jones (55) je 20 let vdaná za Michaela Douglase (80), ale... Brousí si zuby na zajíčky?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Fofr piškotová roláda
Fofr piškotová roláda
Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina
Fofr rybízový (višňový) koláč /…
Fofrperník
Fofrperník
Fondue z toblerone
Fondue z toblerone
Fracouzská kaše
Fracouzská kaše
Francouzská bageta
Francouzská bageta
  • Recepty.cz
  • Foie gras
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact