• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Foie gras
Napište svůj komentář k receptu

Foie gras

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
Foie gras
5fotografií
Nahrát fotku
 

Foie gas, ztučnělá játra hus a kachen, jsou považována za delikatesu nejenom ve francouzské kuchyni. Tuhle luxusní lahůdku si nejlépe vychutnáte s čerstvým křupavým pečivem.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g foie gras
    • 40
      ml bílé víno (sladké)
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak, aby vám vznikly dva laloky. Poté odstraňte všechny žilky, vyřízněte i případná červená místa.

RADA: Jak na domácí paštiku?

2
Mezitím si předehřejte troubu na 100 ° C. Oba kusy jater posypte čerstvě mletým pepřem, solí a trochou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku a namačkejte je do malého keramického pekáče. Nakonec obsah podlijte vínem, pokud máte doma koňak, přidejte 2-3 lžíce.

RADA: Zkuste i jiné recepty z jater

3
Zakrytý pekáček s játry vložte do většího pekáče naplněného vodou a pečte při 100 °C 40 minut. Po upečení odkryjte a z játrové hmoty pomocí lžíce odeberte tuk, který teplem vystoupal na povrch. Ten uložte do samostatné misky.

RADA: Ochutnejte i pečenou perličku s foie gras

4
Pak povrch překryjte potravinářskou fólií nebo kusem pečícího papíru vystřiženého do tvaru pekáčku a zatižte ho něčím těžkým. Po 30 minutách závaží odstraňte, ale játra v pekáčku nechte zakrytá a dejte je na 24 hodin do chladu.

RADA: Tipy na recepty z masa

5
Druhý den fólii či papír sejměte a vršek teriny zalijte předem rozpuštěným tukem, který jste po upečení sesbírali. Terinu uložte do lednice a nechte 48 hodin v chladu odpočívat. Hotový pokrm nakrájejte na plátky a podávejte namazaný na čerstvé bagetě, jako doplněk se skvěle hodí třeba fíky.

RADA: Proč jíst sádlo? Je trvanlivé a zdravější než máslo

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

Pečená perlička s kaštany a foie gras

Pečená perlička s kaštany a foie gras

Kachní paštika

Kachní paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Foie gras Muškátový oříšek Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Rafaelo

Rafaelo

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

60
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
34
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
32
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Fofr piškotová roláda
Fofr piškotová roláda
Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina
Fofr rybízový (višňový) koláč /…
Fofrperník
Fofrperník
Fondue z toblerone
Fondue z toblerone
Fracouzská kaše
Fracouzská kaše
Francouzská bageta
Francouzská bageta
  • Recepty.cz
  • Foie gras
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact