• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fofr koláč
Napište svůj komentář k receptu

Fofr koláč

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 27
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fofr koláč
Fofr koláč
Fofr koláč
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 3
      lžíce kakao vrchovaté
    • 2
      hrnek moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek voda
    • ořechy nebo kokos na posypání

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme máslo, přidáme cukr, vodu a kakao. Mícháme až se přísady spojí. Odebereme stranou necelý hrneček směsi.
2
Do zbylého základu přidáme rozšlehaná vejce a mouku s práškem do pečiva. Promícháme a vlijeme na vymaštěný, moukou vysypaný pekáč.
3
Upečeme ve středně teplé troubě. Po upečení necháme 5 minut stát a potom na koláč po lžících lijeme směs, kterou jsme odebrali při přípravě těsta.
4
Politý moučník ihned sypeme kokosem nebo sekanými ořechy.
5
Necháme vychladit a krájíme na řezy, které můžeme zdobit šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina

Fofr rybízový (višňový) koláč /…

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč…

Fofr bublanina

Fofr bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Switch
    Switch | 7. 1. 2017 20:11

    Přidal jsem na rady zde komentujících trochu rumu a vodu zaměnil za mléko a musím říct - je to pecka. ;-)

  • Lenka | 8. 11. 2014 14:34

    Presne tak, Hop do trouby a s rumem, rodinna klasika ;-)

  • Andula | 24. 3. 2012 18:54

    Místo vody jsem dala mléko a výborné ;-)

  • pippiva
    pippiva | 28. 2. 2012 14:28

    Od roku 2007 jsem nedelala tenhle kolac... :-D Recept oprasen v nedeli, dnes opet, deti nadseny, manzel take. Tentokrat s upravou - cukr trtinovy a mouka psenicna celozrnna, nadseni stale trva <:-)

  • Danuš | 8. 1. 2012 12:25

    Hermoina ,,vy jsem hrozna...kdyz se vám to nepovede,takový lehký receptik.. :-D

  • iva nemcova | 5. 11. 2007 22:22

    tenhle recept delam uz leta pod nazvem "hop do trouby" s malym rozdilem-pul hrnecku vody a pul rumu. rum dokaze zazraky. P.S.komu chutaji rumove buchty,zkuste recept Frantisek opilec na techto strankach

  • Hermiona Grangerová | 4. 4. 2007 18:12

    Hrozné...

  • Blanka | 11. 2. 2007 13:31

    Dělala jsem dneska a do odebrané směsi na polití přidala rum. Je to mňam.

  • Dana Havlásková | 28. 5. 2006 16:16

    Teď jsem koláč upekla poprvé,sice jen s třešněmi,ale i tak moc dobré.Příště zkusím s broskvemi.

  • Fleur | 30. 9. 2005 23:10

    Šalamounské řezy jsou lepší o ten rum

  • Aja | 5. 8. 2005 11:37

    je to stejné jako šalamounské řezy, které dělám pravidelně, šalamounské řezy jsou však lepší o ten rum

  • Marta Urbanová | 4. 8. 2005 14:14

    Koláč jsem upekla a vzala sebou na grilování s kamarády. Zmizel ještě než se roztopil gril a pak se na mne všichni zlobili, protože už jim nezbylo místo na maso. Byl výborný.

  • as | 21. 4. 2005 08:37

    Milá Evo Nobisová!Tento recept je shodný se Šalamounskými řezy, které jsem dělala už několikrát a chutnaly nejen mně! Takže to asi nebude receptem! Dokáže mě opravdu naštvat, když se někdo takhle hrubě vyjadřuje. Přece se to dá napsat slušněji.

  • Alena | 21. 4. 2005 06:42

    Na ingrediencích jsou samé dobré věci tak si myslím, že jedině Eva Nobisová neboli nešikovný anonym si nedovede poradit s obyčejným receptem. Není vždy recept takový jak se "Vám" povede.

  • Lubor | 20. 4. 2005 21:54

    Je to něco jako šalamounské řezy od paní Vencové a ty jsou dobré!! Musím si to porovnat!

  • Naďa Kormaníková | 24. 5. 2004 13:46

    Dobré je místo vody přidat mléko, vynechat kakao, nahoru poklást ovocem a je "fofrbublanina". Odebírám směsi trochu méně a doleju zbytek do necelého hrnku rumem. Moc dobrééé...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

34
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
34
Madlenky
Madlenky
28
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
26
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
25
Rajské fazole s uzeninou
Rajské fazole s uzeninou

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Další doporučené recepty:

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z…
Fofr bublanina
Fofr bublanina
Fofr cuketa na řecký způsob
Fofr cuketa na řecký způsob
Fofr perník
Fofr perník
Fofr piškotová roláda
Fofr piškotová roláda
Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina
Fofr rybízový (višňový) koláč /…
  • Recepty.cz
  • Fofr koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact