• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Italské pečivo zvané focaccia je krásně nadýchané a voní po bylinkách. Nesmí na ní chybět olivový olej a v našem případě ani černé olivy. Můžete ji jíst samotnou, se sýrem nebo třeba jako přílohu k zeleninovým salátům.

Suroviny

3 porce
    • 20
      g droždí
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      lžička olivový olej
    • 1
      ks česnek
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      hrst olivy
    • rozmarýn
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte 350 ml vlažné vody a droždí. Postupně přisypávejte mouku a hněťte, až vznikne hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte utěrkou a těsto nechte v teple kynout přibližně 40 minut.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Palici česneku na vršku seřízněte, dejte na kus alobalu, zalijte lžící olivového oleje a zabalte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na asi 40 minut. Stroužky upečeného česneku vytlačte ze slupek.

RADA: Jak oloupat česnek?

3
Těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na tři části. Každou roztáhněte rukama na placku vysokou asi 1 cm. Placky položte na plech vyložený pečicím papírem a prsty do nich udělejte těsně vedle sebe prohlubně. Zakapejte olivovým olejem, posypte mořskou solí, nahrubo posekaným pečeným česnekem, olivami a bylinkami a nechte ještě 10–15 minut kynout. Pečte v troubě předehřáté na 230 °C asi 15 minut. Placky nechte zchladnout a podávejte.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Veganská focaccia

Veganská focaccia

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky Chléb & placky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Hladká mouka Mořská sůl Olivový olej Olivy Rozmarýn Tymián

Jak na domácí pizzu?

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Zdravá tortilla

Zdravá tortilla

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Sušenky

Sušenky

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na domácí pizzu?

Poslední sledované recepty

55
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…
27
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Florentýnky
Florentýnky
Floridské nudličky se zeleninou
Floridské nudličky se zeleninou
Focaccia
Focaccia
Focaccia s olivami a rozmarýnem
Focaccia s olivami a rozmarýnem
Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou
Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z…
  • Recepty.cz
  • Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact