• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Flondace
Napište svůj komentář k receptu

Flondace

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Flondace
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule mladá
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • 3
      ks nové koření
    • 2
      ks pepř mletý
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      špetka tymián
    • jíška nebo máslo a hladká mouka
    • sůl
    • ocet
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit do osolené vody. Přidáme cibuli vcelku, nakrájený česnek a koření. Když brambory změknou, přidáme jíšku a ještě trochu povaříme. Dochutíme cukrem a octem. Můžeme přidat nakrájenou uzeninu nebo uzené.
2
Když se nechá odležet do druhého dne, je ještě lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Flondace II.

Flondace II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 17. 5. 2011 18:40

    Je to to nejlepší jídlo co znám. my tomu říkáme zkráceně flonda a nebo jak tomu říká děda „Flundra“ :D Jím to už od malička mamka nebo děda toho udělají pokaždé kotel a během dne (někdy i během oběda) se po tom jenom zapráší. Dáváme tam také vejce natvrdo ale bez masa. :-)

  • Martina | 17. 5. 2011 18:39

    Je to to nejlepší jídlo co znám. my tomu říkáme zkráceně flonda a nebo jak tomu říká děda "Flundra" :D Jím to už od malička mamka nebo děda toho udělají pokaždé kotel a během dne (někdy i během oběda) se po tom jenom zapráší :-)

  • Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 14:59

    Áno, jednoducho zemiaky na kyslo. A s tým vajcom ako vraví Ľudka, alebo s kúskom mäsa.

  • Ludmila Chromá | 15. 5. 2006 14:49

    Česky se to jmenuje brambory na kyselo. Znám to z dětství z Jižní Moravy, podávalo se k tomu obvykle vejce na tvrdo (nebo ztracené).

  • Jana Kutačová | 15. 5. 2006 13:52

    Vypadá to zajímavě,přidávám do oblíbených a někdy to zkusím uklohnit..Pak se uvidí..:O))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Cukr Hřebíček Jíška Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Mouřeníny

Mouřeníny

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

52
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
18
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
17
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Lela a Karlos měsíc po operaci syna (7 měs.): Dovča pro dva!

Lela a Karlos měsíc po operaci syna (7 měs.): Dovča pro dva!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Flondace
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact