• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Flondace
Napište svůj komentář k receptu

Flondace

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Flondace
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule mladá
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • 3
      ks nové koření
    • 2
      ks pepř mletý
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      špetka tymián
    • jíška nebo máslo a hladká mouka
    • sůl
    • ocet
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit do osolené vody. Přidáme cibuli vcelku, nakrájený česnek a koření. Když brambory změknou, přidáme jíšku a ještě trochu povaříme. Dochutíme cukrem a octem. Můžeme přidat nakrájenou uzeninu nebo uzené.
2
Když se nechá odležet do druhého dne, je ještě lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Flondace II.

Flondace II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 17. 5. 2011 18:40

    Je to to nejlepší jídlo co znám. my tomu říkáme zkráceně flonda a nebo jak tomu říká děda „Flundra“ :D Jím to už od malička mamka nebo děda toho udělají pokaždé kotel a během dne (někdy i během oběda) se po tom jenom zapráší. Dáváme tam také vejce natvrdo ale bez masa. :-)

  • Martina | 17. 5. 2011 18:39

    Je to to nejlepší jídlo co znám. my tomu říkáme zkráceně flonda a nebo jak tomu říká děda "Flundra" :D Jím to už od malička mamka nebo děda toho udělají pokaždé kotel a během dne (někdy i během oběda) se po tom jenom zapráší :-)

  • Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 14:59

    Áno, jednoducho zemiaky na kyslo. A s tým vajcom ako vraví Ľudka, alebo s kúskom mäsa.

  • Ludmila Chromá | 15. 5. 2006 14:49

    Česky se to jmenuje brambory na kyselo. Znám to z dětství z Jižní Moravy, podávalo se k tomu obvykle vejce na tvrdo (nebo ztracené).

  • Jana Kutačová | 15. 5. 2006 13:52

    Vypadá to zajímavě,přidávám do oblíbených a někdy to zkusím uklohnit..Pak se uvidí..:O))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Cukr Hřebíček Jíška Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
43
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
41
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
35
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou
Kefírový koláč s jablky…
34
Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Flondace
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact