• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Firinda
Napište svůj komentář k receptu

Firinda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Firinda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule Velké
    • 2
      ks rajský protlak Velké
    • 250
      g sýr Tvrdého vcelku
    • grilovací koření
    • špagety
    • listové těsto (Raději dvě balení)
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve vroucí vodě se solí uvaříme špagety - cca jedno balení. Po uvaření je propláchneme ve studené vodě a necháme vystydnout.
2
**Maso:** na pánvi spěníme na kostičky nakrájené dvě cibule, přidáme mleté maso, které dochutíme grilovacím kořením. Když je maso hotové, tak přidáme dva rajčatové protlaky - podle chuti, aby se udělala omáčka. Pokud jsou protlaky příliš kyselé, tak dosladíme špetkou cukru, popř. nepoužijeme všechen protlak a nahradíme ho kečupem. Maso v omáčce krátce podusíme a necháme vychladnout.
3
Z 3/4 listového těsta vyválíme plát, která vložíme do pekáče tak, aby pokrývalo celý pekáč a na okrajích trošku přesahovalo. Prostě jím pekáč vyplníme. Na listové těsto dáme vrstvu špaget, na ní směs z masa, nastrouhaný sýr a opět vrstvu špaget. Pokud máte pekáč vyšší, můžete udělat více vrstev. Konečná vrstva musí být špagety.
4
Ze zbylého listového těsta vyválíme menší plát, který nám bude sloužit jako poklička. Ten položíme na vrchní vrstvu špaget a překryjeme listovým těstem, které nám přesahovalo ze spodní vrstvy tak, abychom celou firingu měli v listovém těstě a neunikaly nám chutě. Pekáč není nutné vymazávat. Pečeme 1,5 hod. v troubě na 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 16. 1. 2009 17:20

    Renátka, upečie, a v pohode, pretože čokoľvek robíte s lístkovým cestom, musíte to vkladať do horúcej rúry, vyhriatej na plný výkon, a teplotu znížiť až po 10 min. Až potom bude také, aké má byť, chrumkavé a krásne lístkujúce. Viem, o čom hovorím, lístkové cesto používam snáď najčastejčie zo všetkých ciest a na veľmi rôznorodé spôsoby :)))

  • Renata Marková | 16. 1. 2009 15:50

    Já si myslím, že za dvacet minut se listové těsto v pekáči pod náplní při 150°C neupeče. Třeba je ta doba a teplota záměrně, aby se omáčka vsákla do špaget a sýr vše spojil...

  • Tereza J. | 16. 1. 2009 13:01

    Všetko je tam varené, takže súhlasím, že 1,5 hod je veľa. To lístkové cesto bude aké ? Úplne stačí čas, kedy sa upečie lístkové cesto, cca 20 min.

  • Dana Toušková | 16. 1. 2009 07:45

    Vypadá to velice dobře, ale péct 1,5 hodiny? To se mi zdá na listové těsto trochu moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Listové těsto Mleté maso Olej Rajský protlak Špagety Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem
Gnocchi se slaninou,…
16
Svařák
Svařák
14
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
14
Bramborový guláš
Bramborový guláš

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Utajený rozvod? Farna konečně promluvila

Utajený rozvod? Farna konečně promluvila

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Zemřela Jorga Kotrbová (†78)

Zemřela Jorga Kotrbová (†78)

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Firinda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact