• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Firinda
Napište svůj komentář k receptu

Firinda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Firinda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule Velké
    • 2
      ks rajský protlak Velké
    • 250
      g sýr Tvrdého vcelku
    • grilovací koření
    • špagety
    • listové těsto (Raději dvě balení)
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve vroucí vodě se solí uvaříme špagety - cca jedno balení. Po uvaření je propláchneme ve studené vodě a necháme vystydnout.
2
**Maso:** na pánvi spěníme na kostičky nakrájené dvě cibule, přidáme mleté maso, které dochutíme grilovacím kořením. Když je maso hotové, tak přidáme dva rajčatové protlaky - podle chuti, aby se udělala omáčka. Pokud jsou protlaky příliš kyselé, tak dosladíme špetkou cukru, popř. nepoužijeme všechen protlak a nahradíme ho kečupem. Maso v omáčce krátce podusíme a necháme vychladnout.
3
Z 3/4 listového těsta vyválíme plát, která vložíme do pekáče tak, aby pokrývalo celý pekáč a na okrajích trošku přesahovalo. Prostě jím pekáč vyplníme. Na listové těsto dáme vrstvu špaget, na ní směs z masa, nastrouhaný sýr a opět vrstvu špaget. Pokud máte pekáč vyšší, můžete udělat více vrstev. Konečná vrstva musí být špagety.
4
Ze zbylého listového těsta vyválíme menší plát, který nám bude sloužit jako poklička. Ten položíme na vrchní vrstvu špaget a překryjeme listovým těstem, které nám přesahovalo ze spodní vrstvy tak, abychom celou firingu měli v listovém těstě a neunikaly nám chutě. Pekáč není nutné vymazávat. Pečeme 1,5 hod. v troubě na 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 16. 1. 2009 17:20

    Renátka, upečie, a v pohode, pretože čokoľvek robíte s lístkovým cestom, musíte to vkladať do horúcej rúry, vyhriatej na plný výkon, a teplotu znížiť až po 10 min. Až potom bude také, aké má byť, chrumkavé a krásne lístkujúce. Viem, o čom hovorím, lístkové cesto používam snáď najčastejčie zo všetkých ciest a na veľmi rôznorodé spôsoby :)))

  • Renata Marková | 16. 1. 2009 15:50

    Já si myslím, že za dvacet minut se listové těsto v pekáči pod náplní při 150°C neupeče. Třeba je ta doba a teplota záměrně, aby se omáčka vsákla do špaget a sýr vše spojil...

  • Tereza J. | 16. 1. 2009 13:01

    Všetko je tam varené, takže súhlasím, že 1,5 hod je veľa. To lístkové cesto bude aké ? Úplne stačí čas, kedy sa upečie lístkové cesto, cca 20 min.

  • Dana Toušková | 16. 1. 2009 07:45

    Vypadá to velice dobře, ale péct 1,5 hodiny? To se mi zdá na listové těsto trochu moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Listové těsto Mleté maso Olej Rajský protlak Špagety Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Arabská rýže

Arabská rýže

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Makové koblížky

Makové koblížky

Avokádový krém

Avokádový krém

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Strouhaný kakaový koláč
Strouhaný kakaový koláč
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
15
Kokosové tyčinky - strojkové cukroví
Kokosové tyčinky -…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Nádherná dcera Michaela Jacksona (†50) Paris: Vyfetovala si díru v nose

Nádherná dcera Michaela Jacksona (†50) Paris: Vyfetovala si díru v nose

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

  • Recepty.cz
  • Firinda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact