• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Firinda
Napište svůj komentář k receptu

Firinda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Firinda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule Velké
    • 2
      ks rajský protlak Velké
    • 250
      g sýr Tvrdého vcelku
    • grilovací koření
    • špagety
    • listové těsto (Raději dvě balení)
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve vroucí vodě se solí uvaříme špagety - cca jedno balení. Po uvaření je propláchneme ve studené vodě a necháme vystydnout.
2
**Maso:** na pánvi spěníme na kostičky nakrájené dvě cibule, přidáme mleté maso, které dochutíme grilovacím kořením. Když je maso hotové, tak přidáme dva rajčatové protlaky - podle chuti, aby se udělala omáčka. Pokud jsou protlaky příliš kyselé, tak dosladíme špetkou cukru, popř. nepoužijeme všechen protlak a nahradíme ho kečupem. Maso v omáčce krátce podusíme a necháme vychladnout.
3
Z 3/4 listového těsta vyválíme plát, která vložíme do pekáče tak, aby pokrývalo celý pekáč a na okrajích trošku přesahovalo. Prostě jím pekáč vyplníme. Na listové těsto dáme vrstvu špaget, na ní směs z masa, nastrouhaný sýr a opět vrstvu špaget. Pokud máte pekáč vyšší, můžete udělat více vrstev. Konečná vrstva musí být špagety.
4
Ze zbylého listového těsta vyválíme menší plát, který nám bude sloužit jako poklička. Ten položíme na vrchní vrstvu špaget a překryjeme listovým těstem, které nám přesahovalo ze spodní vrstvy tak, abychom celou firingu měli v listovém těstě a neunikaly nám chutě. Pekáč není nutné vymazávat. Pečeme 1,5 hod. v troubě na 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 16. 1. 2009 17:20

    Renátka, upečie, a v pohode, pretože čokoľvek robíte s lístkovým cestom, musíte to vkladať do horúcej rúry, vyhriatej na plný výkon, a teplotu znížiť až po 10 min. Až potom bude také, aké má byť, chrumkavé a krásne lístkujúce. Viem, o čom hovorím, lístkové cesto používam snáď najčastejčie zo všetkých ciest a na veľmi rôznorodé spôsoby :)))

  • Renata Marková | 16. 1. 2009 15:50

    Já si myslím, že za dvacet minut se listové těsto v pekáči pod náplní při 150°C neupeče. Třeba je ta doba a teplota záměrně, aby se omáčka vsákla do špaget a sýr vše spojil...

  • Tereza J. | 16. 1. 2009 13:01

    Všetko je tam varené, takže súhlasím, že 1,5 hod je veľa. To lístkové cesto bude aké ? Úplne stačí čas, kedy sa upečie lístkové cesto, cca 20 min.

  • Dana Toušková | 16. 1. 2009 07:45

    Vypadá to velice dobře, ale péct 1,5 hodiny? To se mi zdá na listové těsto trochu moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Listové těsto Mleté maso Olej Rajský protlak Špagety Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Cuba libre

Cuba libre

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Firinda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact