• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks filety
    • 40
      g máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Omáčka
    • 0,20
      l bílé víno - suché
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      lžíce petržel
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      svazek pažitka
    • 1
      špetka sůl
    • 60
      g máslo
    • 700
      g brambory
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme v osolené vodě a dobře zcedíme. Na másle orestujeme jarní cibulku. Přidáme brambory, které lehce rozmačkáme. Přidáme dle chuti máslo a dochutíme.
2
Z candáta uděláme filety a maso zbavíme žeberních kostí. Filety dobře osušíme, osolíme a poprášíme moukou a důkladně oklepeme.
3
Na pánvi rozehřejeme máslo. Filety dáme na pánev, kůží dolů a opečeme asi 4 minuty. Otočíme a vaříme další minutu. Přendáme na talíř, pánev zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme smetanu, zavaříme a dochutíme.
4
Na talíř dáme šťouchané brambory, rybu a podlijeme omáčkou.
5
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Zdeněk Pohlreich*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou

Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…

Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí

Candát se šťouchaným bramborem s…

Treska se šťouchaným hráškem a kapustou

Treska se šťouchaným hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Citron Filety Hladká mouka Jarní cibulka Máslo Pažitka Pepř mletý Petržel Šalotka Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Okurková polévka

Okurková polévka

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Špenátovka

Špenátovka

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

32
Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré
Pečená kuřecí prsa s…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Buchta proti všem předpisům
Buchta proti všem…
18
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
15
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Dagmar Havlová: Zničili jí vlasy!

Dagmar Havlová: Zničili jí vlasy!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

Další doporučené recepty:

Filé zapečené s nivou
Filé zapečené s nivou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filet mignon a fazolový humus
Filet mignon a fazolový humus
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filety (nejen) se zeleninou
Filety (nejen) se zeleninou
Filety na zelenině - zapečené
Filety na zelenině - zapečené
  • Recepty.cz
  • Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact