• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Napište svůj komentář k receptu

Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg telecí maso (plecko nebo krkovice)
    • 50
      g máslo
    • 500
      g cibule
    • vývar (na podlévání)
    • 250
      g šunka (pražská, v celku)
    • smetana (několik lžic)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • nakládané okurky
    • 1
      ks vařená vejce (natvrdo)
  • Na knedlíky
    • 8
      ks žemle (nebo rohlíky, nakrájené na kostičky) )
    • 3
      lžíce máslo (lze i sádlo)
    • 1
      ks cibule
    • petrželka
    • 400
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 6
      lžíce hrubá mouka (+ na obalení)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky, osolte je a opepřete. V kastrolu rozehřejte máslo, osmažte cibuli dozlatova, vložte maso, osmažte ze všech stran, podlijte vývarem a poduste doměkka. Nakonec vmíchejte pokrájenou šunku, zahustěte smetanou rozmíchanou s moukou a na závěr vmíchejte nadrobno nakrájené okurky a vejce.
2
Na knedlíky opečte dokřupava na tuku nakrájené pečivo, cibuli a trochu sekané petrželky. Nechte vychladnout a v míse přelijte mlékem s vejci a solí, mléko nechte do žemlí zcela vsáknout. Vmíchejte mouku a ze vzniklé hmoty tvarujte kulaté knedlíky o velikosti pingpongových míčků. Obalte je v mouce a ve vroucí osolené vodě povařte asi 15 minut, až zpevní. Podávejte ke guláši.
3
----
4
//Recept z knížky Václava Malovického Švejkova cestopisná kuchařka//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým knedlíkem

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Nakládané okurky Pepř mletý Petrželka Smetana Sůl Šunka Telecí maso Vařená vejce Vejce Vývar Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

832
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
688
Máslové řízky
Máslové řízky
596
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Rybí pomazánka od maminy
Rybí pomazánka od maminy

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Fežoáda
Fežoáda
Fialový koktejl
Fialový koktejl
Fíkové čatní
Fíkové čatní
Fíky s ochuceným sirupem
Fíky s ochuceným sirupem
  • Recepty.cz
  • Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact