• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fežoáda
Napište svůj komentář k receptu

Fežoáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fežoáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vepřová kýta
    • 250
      g ostravská klobása
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 6
      stroužek česnek
    • 300
      g bílé zelí ovařené
    • 4
      ks paprika 2 červené a 2 zelené
    • 3
      ks rajčata
    • 200
      g žampiony orestované
    • petrželka
    • 2
      plechovka fazole
    • 2
      lžička mletá paprika sladká
    • chilli mleté
    • 3
      ks mrkev vařená
    • 0,50
      ks celer vařený
    • 2
      šálek vepřový vývar
    • sůl
    • vegeta
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dále přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, pórek a chvíli vše podusíme.
2
Zalijeme vývarem a postupně vkládáme další ingredience, vše na malé kostičky nakrájené a to v pořadí: paprikové lusky, hlávkové zelí, petrželka, celer, mrkev, žampiony, rajčata, dále oba druhy fazolí a koření.
3
Ke konci přidáme oloupanou, na malé kousky nakrájenou klobásu.
4
Pokrm podáváme horký, přikusuje se tmavý chléb.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jakub | 16. 1. 2017 17:40

    zmente prosim fotku

  • momik
    momik | 8. 4. 2013 21:27

    teda já jím i očima a tohle mi připomíná...no, radši nic...

  • Jirka Babica | 4. 3. 2013 18:23

    Děkuji za nádherný recept, pokusím se jej prosadit do své další show.

  • Marcela | 12. 10. 2012 13:41

    Když jsem si přečetla složení, tak mi nepřijde, že by z toho všeho mohlo být něco tak nechutně hrozného jako je na obrázku a ani se mi tomu nechce věřit.

  • cuoco | 11. 10. 2012 05:13

    Daco cudne mi ztoho vyslo , kde som spravil chybu?

  • cuoco | 11. 10. 2012 05:07

    :-* :-* fajcil som asi tu istu travu ako vy ked ste pridavali tento recept isiel som podla neho vysiel mi daaky cudny blivajz , kde som spravil chybu :'(

  • Janaso | 10. 10. 2012 09:22

    U jídel, která neznám a míním vyzkoušet (znalosti občas možná chybí, odvaha však nikoli) si ráda přečtu komentáře, které zhusta upozorní na drobné nedostatky receptu, jichž se tak mohu předem vyvarovat. :-) Tady se vyvinula, možná ne zcela na místě, akademická debata. Není vyloučeno, že přidat pórek do Kung paa (které, přiznávám, také neznám) může jen kulinářský diletant a každý šéfkuchař či samouk zapálený pro asijskou kuchyni ho proto musí setřít, neboť jinak nelze, domnívám se však, že tato stránka není primárně určena pro debaty této úrovně. Umím se i mýlit, ovšem věřím, že se zde realizují zapálení kuchařští amatéři, inspiraci tu však jistě hledají i ti bez zkušeností....... dejme jim prostor pro experimenty a prostou radost z povedeného pokrmu bez zkostnatělé svázanosti původními "jedině správnými" recepty. Koneckonců největších objevů v historii vědy se často "dopustili" ti, kteří vzdělání v daném oboru postrádali - jejich fantazii totiž neomezovala dogmata. Hezký den

  • Annedilia | 13. 1. 2012 20:20

    Feijoada je něco, co nemá nic společného s tímhle receptem. Lituji.

  • Daniella O. | 17. 8. 2010 18:59

    Olgo., omlouvam se, ze jsem Vas oslovovala v zenskem rodu. Pokud se nepletu, Vase inicialy jsou O.G., nemam pravdu??? Mohlo me to napadnout driv, to mi doslo s peknym zpozdenim....:))))

  • Olga . | 17. 8. 2010 10:33

    Daniella O., jsem rád, že jsme se shodli na právu psát sem komentáře :-) I s tím názvem máte do jisté míry pravdu, a není podstatné zda je recept zkopírován z LABUŽNÍKA http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=28483 nebo opačně :-(((Náš dialog je poněkud mimo mísu, ale nemyslím že je zbytečný; kromě jiného jsem se teď dotkl i "autorství" receptu - zastávám stanovisko, že pokud člověku nečiní radost lhát sám sobě, tak je etické uvést zdroj... A to, že se zastávám Antonie je asi tím, že mám podobný přístup k receptům: nebudu psát chvalozpěvy např. na Kung Pao, když je recept jak má být; když tam ale někdo vrazí třeba pórek, tak ho setřu za zhovadilost nejvyššího stupně...:-)))))

  • Daniella O. | 17. 8. 2010 00:55

    Pani Olgo, komentar ma jiste pravo napsat kazdy, kdo umi psat, nejen autor receptu, ale slo mi o to, ze aurorka zrejme nazev pocestila zamerne, nebot si ho sama upravila, proto nepouzila nazev originalni, ale mluvit za ni nechci. Je zde komentar, ze to dokonce bylo velmi dobre, tak neni potreba poucovat, ale je lepsi pridat novy recept. Jinak zminena pani mi opravdu " nelezi ani v pate, natoz v zaludku", ale zatim od ni zazniva pouze kritika na vse, ceho se chyti a to mi vadi. Nenapsala ani jednu pochvalu, ale pouze se snazi vsechny poucovat a kritizovat. Nakonec docilila toho, ze se tady dohadujeme my dve a pritom naprosto zbytecne. Mozna zminena pani nikdy ani tento recept nevarila ale pouze ochutnala v restauraci a odhadla ingredience, proto original nevlozila. Neni nutne, se kvuli ni nijak prit, mozna ji to dela radost, ze rozpoutava bourlive debaty. Nemyslim, ze jsem se nejak dotkla Vasi osoby, ale pokud to tak citite, hluboce se omlouvam.

  • Olga . | 16. 8. 2010 23:33

    Daniella O., pominu-li, že tento recept má s původním velmi málo společného, tak ty fazole by měly být jak uvádí Antonia... Možná Vám tato dáma "leží v žaludku", ale má pravdu a Váš atak je tedy neopodstatněný. A to, že sem píše, aniž by byla "autorkou" receptů, je její právo, které jí nelze upírat. Nebo si snad myslíte, že psát literární nebo výtvarné kritiky smí pouze výkonný umělec?

  • Daniella O. | 16. 8. 2010 21:54

    Pani Olgo, vazim si kazdeho dobreho komentare, co prinese neco pozitivniho i pro ostatni, ale pani Antonie to nedela, pouze kritizuje a vlastni recept neprida... Proc asi??? Vy jste snad z jejiho komentare pochopila , jak se pripravuje prava Feijoada??? Sama napsala, ze je chemicka a pouze kontroluje kvalitu masa, zda i vari nikdo nevi. Ze vi nekdo neco o slozeni jidla, jeste neznamena, ze zna dobry recept :)))))

  • Olga . | 15. 8. 2010 21:44

    Daniella O.opravdu jste přesvědčena o tom, že psát komentáře zde mohou pouze autoři receptů?

  • Anna Čuprová | 15. 8. 2010 19:16

    Nevím, zda paní Antonie rýpe, pouze uvedla, které ingredience správně do jídla patří.

  • Daniella O. | 14. 8. 2010 20:11

    P. Antonie, tak se divam, ze opet kritizujete a recept tu nemate ani jeden. To jste se pouze spatne vyspala nebo rozhodla rozdavat moudrosti??? Nevsimla jsem si, ze by o to nekdo stal, tohle jsou pohodove stranky a vy opravujete autorce i nazev. Asi to tak pocestila zamerne a tim se chtela podelit o svuj recept. Zatim pouze rypete, ale nic vic..!!!! Napiste Vas , at se podelite o sve zkusenosti, pokud nejake jsou.

  • Antonia Kalabusínová | 14. 8. 2010 17:00

    Feijoada neobsahuje ani "barevné" a ani "bílé" fazole. Jedine cierne! A pochopitelne, tá ostravská klobása... Ostatné ingrediencie nemenujem, spomenula som len tie základné.

  • Evangelina Ciprová | 5. 4. 2008 01:17

    Když už tak feijoada a pokud to chcete psát s českou výslovností tak Fejžoada.

  • Anonym | 25. 3. 2008 13:41

    To neva, ale bylo to moc doooobbbrééé

  • stepanova | 15. 10. 2004 12:25

    originál brazilská fežoada je bez zeleniny a se sušeným nebo uzenýnm masem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Celer Česnek Chilli Cibule Fazole Mletá paprika Mrkev Olej Ostravská klobása Paprika Petrželka Pórek Rajčata Sůl Vegeta Vepřová kýta Vepřový vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

61
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
35
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
31
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
30
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
27
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Feťácké maso
Feťácké maso
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Fialový koktejl
Fialový koktejl
Fíkové čatní
Fíkové čatní
  • Recepty.cz
  • Fežoáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact